/‘TUGA U VARAŽDINU’ Preminuo Nikola Jaklin; nedavno se vratio u rodni kraj nakon što je 300 dana bio ‘zarobljen’ na brodu zbog korona virusa

‘TUGA U VARAŽDINU’ Preminuo Nikola Jaklin; nedavno se vratio u rodni kraj nakon što je 300 dana bio ‘zarobljen’ na brodu zbog korona virusa

Preminuo je Nikola Jaklin, Varaždinac koji se početkom tjedna, nakon više od 300 dana, iskrcao s broda Zagreb Atlantske plovidbe, piše Varaždinski.hr.

Obitelj i prijatelji tom viješću ostali su u šoku, a brojni se od Nikole opraštaju putem društvenih mreža.

Podsjetimo, Nikola je na brodu radio kao kuhar te je isplovio iz Dubrovnika u studenom prošle godine i u ožujku se trebao vratiti kući. No, 15 dana prije smjene posade, stigla je vijest da se zbog korone luke zatvaraju za brodove.

“Još se nisam priviknuo na našu vremensku zonu. Zaspim u 17, probudim se u 23 i više ne mogu spavati”, rekao je u jednom razgovoru za Varaždinski.hr. Varaždinac koji se nakon više od 300 dana iskrcao s broda Zagreb Atlantske plovidbe, rekao je tada da se nikada nije toliko obradovao kopnu.

Nakon brojnih apela upućenih medijima, zavrzlama se riješila početkom tjedna, kada su se Nikola i ostali pomorci napokon iskrcali u Manili i vratili kući. Toliko mjeseci na brodu, na kojem je bio 21 član posade, svi iz Hrvatske, bez mogućnosti da izađu na kopno, ostavili su traga.

“Prvo ću se jako ću dobro odmoriti i probati naspavati, da se jutrom budim bez stresa. I onda idem vidjeti što s tim prekovremenim, ne satima, nego mjesecima”, kazao je Nikola u jednom intervjuu po povratku u svoj rodni Varaždin.

bl

Foto: Facebook/Pixabay