/U školi tragično preminulih učenica nema nastave: Dan je žalosti u Osječko-baranjskoj županiji

U školi tragično preminulih učenica nema nastave: Dan je žalosti u Osječko-baranjskoj županiji

Nezapamćena tragedija dogodila se proteklog petka. U stravičnoj nesreći na odmorištu kod Novske u naletu kamiona preminule su dvije učenice sedmog razreda OŠ Dalj, koje su sa svojim školskom kolegama putovale na ekskurziju. Zbog velike tragedije ovaj je ponedjeljak u Osječko-baranjskoj županiji proglašen danom žalosti, a u školi danas nema nastave.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, izrazio je sućut i suosjećanje obiteljima tragično preminulih učenica Osnovne škole Dalj čiji su se mladi životi ugasili proteklog petka u nesreći na odmorištu autoceste kod Novske.

“Nenadoknadive su i neizrecive posljedice, kao i bol koju je izazvao ovaj tragični događaj, a svima, osobito obiteljima i prijateljima stradalih učenica, bit će potrebno puno snage i vjere u nošenju s ovom tragedijom”, poručili su iz Osječko-baranjske županije i dodali kako su se uključili u pružanje potrebne pomoći i potpore učenicima i djelatnicima Osnovne škole Dalj, kao i roditeljima učenika, piše Srednja.hr.

Zbog tragičnog događaja koji je duboko potresao čitavu Hrvatsku, ovaj ponedjeljak proglašen je danom žalosti u Osječko-baranjskoj županiji.

Nakon nesreće su se učenici koji su krenuli na ekskurziju vratili u Dalj, a nakon saznanja o nesreći učenici koji su tog kobnog dana bili na nastavi pušteni su kućama. Nastava se u OŠ Dalj neće održati niti danas.

“U dubokoj boli obavještavamo da se zbog tragičnog gubitka naših dviju učenica, I. J. i R. H., u ponedjeljak 10. lipnja 2019., neće održati nastava. Vrata naše škole otvorena su svim učenicima, roditeljima i prijateljima, a od 11 sati svoje posljednje pozdrave našoj R. i I. moći ćete iznijeti u Knjizi sjećanja. Posljednji ispraćaj bit će u utorak, 11. lipnja 2019. godine u 17 sati na mjesnom groblju u Erdutu. Svi djelatnici i učenici Osnovne škole Dalj izražavaju najiskreniju sućut obiteljima naše drage I. i R.”, poručuju iz OŠ Dalj.

mšm/srednja.hr

Foto: Pixabay