/UBIO JE RODITELJE – Vrhovni sud smanjio zatvorsku kaznu Tinu Šunjergi na 35 godina

UBIO JE RODITELJE – Vrhovni sud smanjio zatvorsku kaznu Tinu Šunjergi na 35 godina

Vrhovni sud djelomično je prihvatio žalbu Tina Šunjerge (21), koji je ubio roditelje 2017. godine u Čistoj Velikoj te ga osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina. Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora.

“Kod izricanja ove kazne Vrhovni sud Republike Hrvatske vodio je računa u svim olakotnim i otegotnim okolostima te ocijenio da izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja. Kazna dugotrajnog zatvora na koju je Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio optuženika primjerena je i osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji”, priopćili su s Vrhovnog suda.

Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora, a o žalbi će odlučujivati Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud, piše Direktno.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Vrhovni sud Republike Hrvatske je presudom broj Kžm 24/2018. od 21. ožujka 2019. djelomično prihvatio žalbu optuženog T. Š. protiv presude Županijskog suda u Zadru te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 35 (trideset pet) godina za dva kaznena djela teškog ubojstva, oba počinjena na podmukao način i iz bezobzirne osvete.

Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa u svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja.

Kazna dugotrajnog zatvora na koju je Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio optuženika primjerena je i osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji. Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud.”

mšm/direktno

Foto: Pixabay, ilustracija