/Učitelj biciklom obilazi Zagreb i svira učenicima pod prozorima: Želim ih uveseliti!

Učitelj biciklom obilazi Zagreb i svira učenicima pod prozorima: Želim ih uveseliti!

Učitelj Ivan Petranović postao je hit na društvenim mrežama videom na kojem svira svoju pjesmu Ukulele ukulele. Kako kaže, sinula mu je ideja da bi svoje učenike 3.B i 4.C mogao uveseliti pjesmom pod prozorima i balkonima.

“Bili su baš oduševljeni. Želio sam ih ujedno uveseliti i odmaknuti im misli od potresa u kojem je najviše stradao donji grad, kvart u kojem žive, ali i iz kojeg su se mnogi morali iseliti”, rekao je Ivan, omiljeni učitelj u osnovnoj školi dr. Ivan Merz u središtu Zagreba.

Zasvirao je i svojim bivšim učenicima koji su se prisjetili njegovih autorskih pjesama. Refreni su jednostavni i zarazni, a njima ovaj genijalan učitelj pridobije svačiju pažnju, kaže, čak i onih najnestašnijih.

“Zasvirao sam jednom osmašu i jednom petašu, a pjevali su i njihovi roditelji, prijatelji, susjedi. Evo, čak mi je jedna obitelj spustila grincajg, a njihova susjeda čokoladu na špagici. Bilo mi je to jako simpatično”, priča Ivan.

Svaki dan prođe 30 kilometara biciklom.

“Porukama smo dogovorili kad ću doći. Obići ću tako i ostale učenike koji su trenutno raseljeni, kao i kolege koji su mi se javili da su dobro, ali se još oporavljaju od potresa. No pjevat ću i cijeloj školi ako treba i svima drugima koji se jave, samo neka mi ostave svoj broj mobitela i adresu. Ni ne znam gdje neki od mojih učenika sad žive. Volio bih da mi pošalju podatke na SMS, da ne moram tražiti na sto platformi”, rekao je Ivan.

“Priroda je ovdje divna, i puno je lakše izaći u dvorište, nego djeci zarobljenoj trenutno u stanovima koja ne smiju u parkove. Zato sam odlučio da ću možda i svaki dan na biciklu na kojem obično i idem do posla i zasvirati im, te definitivno iskoristiti ovo lijepo vrijeme. Između ostalog htio sam ih i vidjeti, jer od kad se zatvorila škola, 13.03. u kontaktu smo preko on-line nastave. Obično im u dogovoru s učiteljicom razredne nastave ispravljam zadaće”, priča Ivan za 24sata.

mšm/Ana Vukašinović/24sata

Foto: Pixabay, ilustracija