/Udruga Obitelji 3plus održale dvije online edukacije na temu zaštite djece na internetu

Udruga Obitelji 3plus održale dvije online edukacije na temu zaštite djece na internetu

Udruga “Obitelji 3plus” krajem 2020. godine i početkom 2021. godine provodila je projekt pod nazivom “Zaštita djece na internetu”. Projekt je financiran od strane Grada Zagreba, a provodio se u partnerstvu s
EdukaCentrom, izvijestili su iz Udruge.

U sklopu projekta organizirane su dvije online edukacije čije su teme vezane uz zaštitu i sigurnost na internetu. Tako je 17. prosinca 2020. godine održana online edukacija pod nazivom “Pogled u način na koji djeca koriste Internet”, a 14. siječnja 2021. godine pod nazivom “Kako zaštititi dijete na internetu – praktični savjeti za roditelje”.

Online edukacijama prisustvovali su 3plus roditelji koji su ujedno i članovi udruge “Obitelji 3plus”. Temeljem povratnih informacija roditelja saznalo se kako su iznimno zadovoljni temama edukacija. Između ostalog, dobili su uvid na koji način funkcioniraju online igre s kojima oni sami nisu odrastali, kao i važnost kibernetičke higijene i digitalnog traga.

Zahvaljujući projektu roditelji su ojačali svoje kompetencije temeljem čega mogu preuzeti aktivniju ulogu zaštite svoje djece od potencijalnih opasnosti koje sa sobom nosi neprimjerena uporaba interneta. Kako bi se i šira javnost mogla detaljnije upoznati s tematikom zaštite djece na internetu, snimke online edukacija mogu se pogledati na YouTube kanalu Udruge.

bkk

Foto: Obitelji 3plus