/‘UNATOČ SVEMU’ Čak 80 učenika škole teško stradale u potresu zasvirat će rock za nezbrinutu djecu

‘UNATOČ SVEMU’ Čak 80 učenika škole teško stradale u potresu zasvirat će rock za nezbrinutu djecu

Spektakl Gimnazije Tituša Brezovačkog večeras uz egidu “Unatoč svemu” održava se večeras u kinu Studentskog centra u 18 sati.

Unatoč svemu. I lockdownu i online nastavi i potresu koji je praktički razorio zgradu u kojoj su proveli većinu svojih dana. Unatoč selidbi i prilagodbi na novu lokaciju s druge strane grada, promjenama u životnom rasporedu, nastavi s maskama na licu, kao i čekanju više od dvije godine da se njihov “dom” obnovi i da se vrate u poznate hodnike i učionice. Unatoč svemu tome, učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog odlučili su organizirati humanitarni koncert za one čiji je život teži od njihova, piše Večernji.hr.

“Unatoč svemu – DON 2022.” naziv je koncerta koji tradicionalno izvode svake godine na Dane otvorene nastave, a ovo je prvo izdanje uživo otkako su Zagreb i njihovu školu zadesile pandemija koronavirusa i potres. Održava se večeras u kinu Studentskog centra u 18 sati, a publiku očekuje, kaže ravnatelj Damir Jelenski, glazbeno-filmski spektakl u kojemu sudjeluje oko 80 učenika svih razreda.

“Prikazat ćemo film koji su snimili i montirali učenici, a u njemu prepričavaju kako su se nosili sa svim poteškoćama oko preseljenja iz oštećene zgrade na Gornjem gradu u I. gimnaziju u Novom Zagrebu, gdje sad imamo nastavu. Između pauza u prikazivanju bit će glazbene točke. Imamo standardni rock-bend s gitarama, basevima i bubnjevima, ali tu su i violine, saksofoni, violončela… Na repertoaru će biti isključivo rock”, govori Jelenski.

Umjesto kupnjom ulaznice na koncert se može “upasti” uplatom 30 kuna za Kuću svetog Josipa za nezbrinutu djecu ili na račun bivše učenice škole Hermine Stefanović koja je prošla 21 ozbiljnu operaciju te mora ponovno naučiti hodati.

Interes je za koncert ogroman pa je od 1000 mjesta njih 750 rezervirano u samo nekoliko dana. Dolazak na koncert, napominje ravnatelj, potvrdili su i gradonačelnik Tomislav Tomašević te izaslanici Vlade i ministarstva znanosti i obrazovanja. A učenici se već mjesec dana, otkako su popustile mjere, pripremaju za veliki nastup.

mšm/večernji.hr

Foto: Pixabay, ilustracija