/VIDEO Niti veliki pljusak nije pokvario radosnu atmosferu na Mladifestu: Mladi zapjevali ‘Nek pada’

VIDEO Niti veliki pljusak nije pokvario radosnu atmosferu na Mladifestu: Mladi zapjevali ‘Nek pada’

Odlična atmosfera nije izostala niti ove godine na jubilarnom 30. Mladifestu u Međugorju. Međunarodni molitveni festival mladih koji je započeo 1. kolovoza, a završava na današnji dan, 6. kolovoza, okupio je na desetke tisuća mladih. Radosna atmosfera oduševila je patera Ivana Dominika Iličića koji je na društvenim mrežama podijelio video u kojem se mladi vesele i pjevaju ‘Nek pada’ ne mareći za kišu i pljusak.

Ovaj mladi dominikanac iz samostana sv. Jeronima u Rijeci na svom je Facebooku objavio video u kojem mladi iz cijelog svijeta pjevaju, a nije ih omela niti kiša pa su zapjevali ‘Nek pada’. Video je pogledalo više od 15.000 ljudi.

“Uvijek je predivno na Mladifestu, ali ovaj je poseban i rekordan po broju vjernika, svećenika, biskupa, kardinala, pratitelja preko weba… Sinoć ni veliki pljusak nije pokvario radosnu atmosferu. Pjevali smo Nek pada. Pogledajte”, napisao je mladi svećenik iz Rijeke Ivan Dominik Iličić na svom Facebook profilu.

Reakcije na video bile su više nego pozitivne.

“Spava Bogu.Čuvaj Bože našu mladež”, “Isuse blagoslovi ih. Gospe draga čuvaj ih i vodi” i “Slava i hvala Gospodinu”  samo su neki od brojnih komentara na video.

O posebnoj atmosferi na Mladifestu posvjedočila nam je i jedna od sudionica festivala Klara Gagula (32). Ova mlada majka iz Zagreba niti ove godine nije propustila biti dio festivala mladih.

“U Međugorju je bila prekrasna i dirljiva atmosfera. Neopisiv je osjećaj kada vidiš toliko ljudi iz različitih država svijeta kako slave Boga. Dirljivo je kako svi mole, svatko na svome jeziku i pjevaju u glas slaveći Gospodina. Preporučila bih svakome da posjeti festival mladih i uživa u osjećaju zajedništva s ljudima iz cijelog svijeta”, poručila je Klara.

Podsjetimo, na ovogodišnjem Mladifestu sudjeluju deseci tisuća mladih iz osamdeset država i više od 600 svećenika. Geslo ovogodišnjeg festivala je ”Idi za mnom” (Mk 10, 21).

Festival je započeo misom koju je predvodio kardinal Angelo De Donatis, Papin vikar za Rim koji je mladima donio blagoslov Svetog Oca.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Screenshot