/WorldSkills natjecanje: Dugoselčanka Marina Tunić osvojila prvo mjesto

WorldSkills natjecanje: Dugoselčanka Marina Tunić osvojila prvo mjesto

Dugoselčanka Marina Tunić (frizer), 17 godina, osvojila je 1. mjesto na Državnom natjecanju WorldSkills Croatia održanom 26. , 27. i 28.3. 2019 na Zagrebačkom velesajmu.

Ovakav tip natjecanja organiziran je po prvi puta u Hrvatskoj. Veliki potencijal u Marini prepoznala je njezina mentorica Mirjana Šturm, koja je Marinu pripremala aktivno unazad dva mjeseca. Razvijajući razinu stručno-teorijskog znanja, razvijanjem vještina potrebnih za izradu određenih modula samog natjecanja, poticanjem stvaralaštva te razvijanjem pozitivnih stajališta prema struci, Marina je tokom dva dana natjecanja morala pokazati znanje i vještine u organizaciji posla, komunikacijske sposobnosti, snalažljivost u rješavanju problema, sklonost inovacijama i kreativnost.

Natjecala se s 11 mladih frizera kroz tri modula.

Prvi dan natjecanja izrađivala je Modul A- Ženska frizura na dugoj, obojenoj i raspuštenoj kosi prema zadanoj fotografiji, u kojem je morala pokazati oblikovanje duge kose prema zadanoj fotografiji, kreativnost u bojanju i izbjeljivanju kose. Elemente frizure morala je prilagoditi da budu natjecateljskog karaktera, odnosno da završni izgled frizure odiše dozom ekstravagancije.

Modul B- Vjenčana frizura na dugoj kosi prema zadanoj shemi. Izrada takve frizure je kompleksnija i zahtijeva  moderan pristup. Završni izgled morao je težiti čistom, urednom i profinjenom radu, s dozom ekstravagancije.

Drugi dan – Modul C- Moderno muško šišanje/ ulična moda prema zadanoj fotografiji. Od natjecatelja se očekivao moderan pristup u šišanju i oblikovanju frizure, cjelovito bojanje kose.

Marina je kroz sva tri modula pokazala kompetentnost u izradi radova, izuzetne vještine i znanja u samoj izradi odredenih operacija rada.

Prosudbeno povjerenstvo sačinjeno od tri člana je pohvalilo i javno njezine kompetencije i prepoznali su veliki potencijal u Marini. Marina ima cilj ostati u frizerskoj struci te se i dalje natjecati na višim razinama.