/Zagrebački srednjoškolci osvojili medalje i briljirali na debatnom natjecanju u Pragu

Zagrebački srednjoškolci osvojili medalje i briljirali na debatnom natjecanju u Pragu

Zagrebački srednjoškolci, debatanti Hrvatskog debatnog društva, sudjelovali su na međunarodnom debatnom natjecanju Prague Debate Spring, s kojeg se ekipa IV. gimnazije vratila sa srebrnom, a ekipa Gimnazije Tituša Brezovačkog s brončanom medaljom.

Učenici su postigli i odlične pojedinačne uspjehe. Brončanu medalju u kategoriji novih debatanata osvojila je učenica Gimnazije Tituša Brezovačkog Lara Subotičanec, dok se Damjan Pavličević plasirao među 10 najboljih govornika cijelog turnira.

“Bravo cure! Tim Explicitum 1 osvojio je drugo mjesto na turniru Prague Debate Spring 2019. presudom 3:2. Pohvale idu i DK Titoš iz Gimnazija Tituša Brezovačkog čija je Lara Subotičanec ostvarila 3. individualno mjesto u novice kategoriji, dok je Damjan Pavlićević u ukupnom poretku bio 10. govornik natjecanja. Čestitke svima na odličnom uspjehu i sretan put kući”, poručili su u objavi na Facebooku iz Hrvatskog debatnog društva.

U finale debatnog turnira Prague Debate Spring 2019. Hrvatsku je predstavljao tim Explicitum 1 iz IV. gimnazije u sastavu Lara-Nika Holjevac, Paula Djaković i Jona Borgudan. Hrvatsko debatno društvo oglasilo se na društvenim mrežama i uoči samog finala.

“Finale debatiraju protiv češke reprezentacije, afirmirajući tezu “THR the rise of anti-global movements”. Čestitamo curama, ali i njihovim radišnim voditeljima Olja Bošnjak i Martin Čižmešija na ovom velikom uspjehu te im želimo svu sreću u debati”, poručili su u Facebook objavi neposredno prije nastupa.

mšm

Foto: FB