/‘ZAGRLI SRCEM’ Čišćenjem Medvednice najavili akciju ’72 sata bez kompromisa’

‘ZAGRLI SRCEM’ Čišćenjem Medvednice najavili akciju ’72 sata bez kompromisa’

Kako bi najavili ovogodišnji projekt u Zagrebu, u subotu 2. listopada na Medvednici u organizaciji zagrebačkog SKAC-a Palme te šireg organizacijskog tima “72 sata bez kompromisa” u Zagrebu oko 40 volontera okupilo se na Medvednici na najavnom događaju koji je osmišljen kao ekološka volonterska akcija.

Sve to radi osvješćivanja potreba u društvu i brige za okoliš, druženja volontera te dijeljenja iskustava i što bolje organizacije akcija za ovogodišnji projekt koji će se održati od 14. do 17. listopada pod geslom “Zagrli srcem”.

Ekološko-radna akcija prikupljanja otpada na području između RTV tornja i Hunjke bila je u fokusu najavnog događaja. Nekoliko je desetaka mladih krenulo planinarskim putovima s vrećama za smeće prikupljajući otpad, dok su ostali uređivali područje oko župnog doma Medvednica, pripremali stare stolce za recikliranje, brusili stara klecala te kuhali ručak.

Nakon tri sata, volonteri su se s napunjenim vrećama vratili do župnog doma uz pljesak podrške i ponosa onih koji su ih dočekali. Bio je to dan u kojem su mladi volonteri pokazali beskompromisnost i snagu volje.

Prijave volontera za ovogodišnji projekt su u tijeku. Mladi od 15 do 35 godina ponovno imaju priliku beskompromisno volontirati na projektu “72 sata bez kompromisa” u jednom od 15 gradova i jednoj općini. Preostalo je svega desetak dana do početka projekta, a prijaviti se može pojedinac ili skupina na internetskoj stranici www.72sata.hr.

Uključivanje u projekt prava je prilika za upoznavanje potreba onih s margina hrvatskog društva te za pružanje pomoći onima koji ju zaista trebaju. Kroz niz socijalnih, radnih i ekoloških akcija kojima se u razdoblju od tri dana nastoji uljepšati ljudsko okruženje u svakom smislu mladi će konkretnim djelima djelovati u lokalnoj zajednici.

mšm

Foto: promo