/ZAŠTITA DJECE – Angelina Jolie objavila rat lažnim vijestima; educirat će mlade kroz novu emisiju

ZAŠTITA DJECE – Angelina Jolie objavila rat lažnim vijestima; educirat će mlade kroz novu emisiju

Glumica Angelina Jolie odlučila je objaviti rat širiteljima lažnih vijesti i to kako bi od istih zaštitila posebno ugroženu kategoriju, djecu.

“BBC My World”, naziv je emisije, kojom će se Angelina Jolie i BBC boriti protiv širenja lažnih vijesti, edukacijom djece starije od 13 godina.

Poznata glumica, u suradnji s novinarima, djeci će objašnjavati kako nastaju novinarske priče, nuditi im činjenice i informacije, učeći ih da sama, na temelju istih donose stav o važnim pitanjima, a ne da se oslanjaju na neprovjerene informacije.

“Kao roditelj sretna sam što mogu podržati program koji ima cilj educirati  mlade, o tome kako žive njihovi vršnjaci u različitim dijelovima svijeta te da se jedni s drugima povežu. Nadam se da ću im pomoći da pronađu potrebne odgovore, koristeći potrebne informacije i alate, mreže tisuća novinara”, rekla je Jolie, navodi Variety.

Polusatna emisija emitirat će se nedjeljom na BBC News-u, najgledanijem kanalu ove medijske kuće, a sadržaj iste će se zatim dijeliti na različitim BBC-evim platformama širom svijeta, na 42 različita jezika.

mšm/variety

Foto: Screenshot/Youtube/extratv