/Završna izložba projekta “Mladi za 54+”: Kulturom protiv socijalne isključenosti

Završna izložba projekta “Mladi za 54+”: Kulturom protiv socijalne isključenosti

Na projektu “Mladi za 54+” koji provodi Svjetski savez mladih u partnerstvu s udrugom Praktikum mladi su surađivali s korisnicima Doma sv. Antuna u Karlovcu. Završna izložba projekta održat će se u Galeriji Zilik i u Domu sv. Antuna u četvrtak, 17. siječnja u Karlovcu.

“Osim ponuditi umjetničke i kulturne sadržaje populaciji starijoj od 54 godine kojoj prijeti bilo kakvo socijalno isključivanje, projekti sufinancirani sredstvima iz Europskog socijalnog fonda imaju za cilj provesti više od 50 posto aktivnosti u manje razvijenim županijama u kojima je više izražena socijalna isključenost starije populacije”, pojasnila je voditeljica projekta Anita Ruso.

Partnerske organizacije u Zagrebu bile su im Dom Centar, Dom Medveščak i Udruga invalida rada Zagreba.

“Njihovi će korisnici i članovi koji su sudjelovali na našem projektu posjetiti Karlovac u četvrtak, 17. siječnja kako bismo svi zajedno svečano proslavili kraj provođenja našeg projekta”, istaknula je Anita.

Svjetski savez mladih Hrvatska udruga je koja djeluje u Hrvatskoj od 2013. godine. Njezini članovi provode različite projekte u domeni edukacije, kulture i zagovaranja kroz koje se promovira intrinzično ljudsko dostojanstvo.

Lani su se prijavili na poziv “Umjetnost i kultura za 54+” objavljen preko Ministarstva kulture i dobili sredstva u iznosu od 224 662,34 kuna za provođenje projekta “Mladi za 54+” kroz šest mjeseci. Jedna su od rijetkih udruga mladih koji provodi ovaj projekt u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

“Važno je naglasiti da Svjetski savez mladih kulturu ne promatra kao sredstvo, već kao okruženje nužno ne samo za razumijevanje i obranu ljudskog dostojanstva nego i za integritet našeg društva i budućnost svakog pojedinca”, istaknula je voditeljica projekta te zaključila:

“Upravo zato smo organizirali tijekom trajanja projekta niz glazbenih, likovnih i literarnih susreta/radionica za osobe starije od 54 godine čije ćemo rezultate predstaviti široj publici u Galeriji Zilik i u Domu sv. Antuna u četvrtak, 17. siječnja.”

Pozivaju sve zainteresirane na otvaranje izložbe koje će upriličiti u jutarnjim satima.

Raspored događanja na dan izložbe pogledajte ovdje.

mšm

Foto: Svjetski savez mladih