/Zbog žigosanja razrješenje ravnatelja i novčana kazna

Zbog žigosanja razrješenje ravnatelja i novčana kazna

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je priopćenje u kojem se navodi da ih je prosvjetna inspekcija izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu.

“Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove, zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti. S obzirom na to da se radi o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti s više detalja u javnost”, navodi se u priopćenju, prenosi HRT.

„Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije“, poručila je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Podsjetimo, u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj srednjoj školi 15-godišnji učenik prvoga razreda prošli tjedan je za vrijeme nastave užarenim predmetom u obliku slova ‘U’ žigosao kolegicu i kolegu. Djevojka ima dvije opekline na ruci, a mladić je opečen po vratu.

Slučaj je zgrozio javnost, a zadarska policija je podnijela državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu protiv 15-godišnjaka.

mšm/hrt

Foto: Screenshot