/‘ZLATNA JUDAŠICA’ Svjetska prvakinja Barbara Matić govorit će mladima o stanju sporta u Hrvatskoj

‘ZLATNA JUDAŠICA’ Svjetska prvakinja Barbara Matić govorit će mladima o stanju sporta u Hrvatskoj

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira deseto izdanje konferencije “Tjedan Svjetskog saveza mladih” pod nazivom “Vrijednosti u vremenu promjena” od 7. do 11. studenog u Zagrebu. Na okruglom stolu “Sport i Hrvati” koji će se održati 8. studenog u Velikom amfiteatru na Kineziološkom fakultetu gostovat će Barbara Matić, hrvatska olimpijska judašica i dvostruka svjetska prvakinja u ženskoj konkurenciji od 70 kg.

Barbara je oduševila hrvatsku javnost nedavnim zlatom na svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu pobijedivši Laru Cvjetko u hrvatskom finalu. Ova vrhunska sportašica, rodom iz meke hrvatskih borilačkih sportova – Splita, govorit će o trenutnom stanju sporta u Hrvatskoj, izazovima na koje vrhunski profesionalni sportaši nailaze tijekom njihovog uspona te dati uvid što u hrvatskom sportu može biti kvalitetnije i bolje.

‘Vrijednosti u vremenu promjena’

Konferencija ima za cilj stvoriti pozitivno okruženje za cjelovit razvoj mladih kako bi bili osnaženi za aktivno djelovanje u društvu kroz moderirane rasprave, interaktivne radionice i tribine.

Konferencija “Vrijednosti u vremenu promjena” okuplja stručnjake, energetičare, sportaše, profesore, donositelje odluka i lidere koji su stvorili nove vrijednosti i pokrenuli hrvatsko društvo. U pozitivnom društvenom okruženju mladi će razgovarati o izazovnim pitanjima današnjice i njihovim utjecajem na zajedničku budućnost.

Teme Konferencije uključuju pitanja kulture otkazivanja, sporta, prava djeteta te energetske izazove današnjice. Jubilarni Deseti Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska završit će Donatorskom večeri na kojoj će biti predstavljeni ostvareni projekti i rezultati tijekom 2022. godine, ali i proglašeni najbolji volonter, mladi poduzetnik i ambasador za ljudska prava.

Više informacija pogledajte na Facebooku.

mšm

Foto: Facebook/World Youth Alliance Hrvatska