/Animirani film ‘Drvo želja’ o problemima globalnog zatopljavanja i gubitka šuma

Animirani film ‘Drvo želja’ o problemima globalnog zatopljavanja i gubitka šuma

Film “Drvo želja” progovara o problemima s kojima se čovječanstvo suočava već desetljećima – globalno zatopljavanje, gubitak šuma, nebriga za prirodu. Također se progovara o važnosti zajednice i zajedničkog djelovanja.

Glavni likovi u svojim nastojanjima da im se ostvare želje čine i pogreške koje ih poslije skupo koštaju i negativno utječu na cijelu zajednicu. Film nam šalje poruku da kada se tako nešto dogodi da iz pogrešaka treba naučiti i više ih ne ponavljati. Film je odlična podloga za razgovor s djecom o ekologiji i očuvanju prirode, ali isto tako i za razgovor o neželjenim događajima i kako se iz njih mogu naučiti važne pouke.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a namijenjen je za djecu od šeste godine, ali bi roditeljima mogao biti pomalo dosadan.

Prisutno nasilje je tipično za animirane filmove; stajanje po prstima, gađanje grudama, prijetnje kopljima, a ima i zastrašujućih prizora poput pretvaranja simpatičnih i dragih medvjeda u opake zvijeri.

Rječnik je primjeren za djecu. Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode. Tempo je prilagođen i mlađoj djeci.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska uz medijsku potporu portala generacija.hr pruža preporuke za Kids friendly filmove.

bkk/Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska