/Atletičarka nakon poroda ispisala povijest: Zyon i moj suprug su bili moja snaga!

Atletičarka nakon poroda ispisala povijest: Zyon i moj suprug su bili moja snaga!

Jamajkanska atletičarka Shelly-Ann Fraser-Pryce zvijezda je Svjetskog atletskog prvenstva koje se održava u Dohi. Ova mlada majka ušla je u povijest kao prva osoba i prva žena koja je osvojila četiri zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 metara. Ima samo 32 godine, a jedina godina kada je propustila nastupati na Svjetskom atletskom prvenstvu bila je 2017., kada je odlučila uzeti pauzu od sporta zbog trudnoće i rođenja sina. On ju je i dočekao nakon pobjede.

Fraser-Pryce postala je svjetskom prvakinjom po četvrti put u karijeri, a do sada je te titule osvojila 2009., 2013. i 2015. godine. Osim što je ove godine osvojila prvo mjesto, postigla je osobni i svjetski rekord pretrčavši traku od 100 metara u 10,71 sekundi.

S ovom pobjedom je Fraser-Pryce postala jedina atletičarka na svijetu koja ima četiri svjetske pobjede, što je jedna više od legendarnih Usaina Bolta, Carla Lewisa i Mauricea Greena. Jedina godina kada je propustila nastupati na Svjetskom atletskom prvenstvu bila je 2017., kada je odlučila uzeti pauzu od sporta zbog trudnoće i rođenja sina. On ju je i dočekao nakon pobjede kada ga je primila u ruke.

“Ne mogu vjerovati, toliko sam snažno radila da se vratim. Zyon i moj suprug su bili moja snaga. Kada su svi ostali sumnjali u mene, oni nikada nisu”, izjavila je za Routers.

Na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi danas će na nastupati i dvije hrvatske reprezentativke. Sara Kolak, aktualna olimpijska pobjednica u bacanju koplja te Ana Šimić koja se u skoku u vis našla među 12 finalistica, prenosi Super1.

mšm/reuters/super1

Foto: Instagram