/Bajkoviti Grad Svetog Nikole stiže u Zagreb i čaroban je!

Bajkoviti Grad Svetog Nikole stiže u Zagreb i čaroban je!

Blagdanska groznica sve je bliže Zagrebu. Djeca s velikim nestrpljenjem očekuju dolazak Svetog Nikole. Ovaj zaštitnik mališana i pomoraca stoljećima je inspiracija kojoj se veselimo početkom svakog prosinca. Upravo nas njegov dolazak uvodi u vrijeme sreće i blagostanja. Posljednjih godina prava čarolija koju jedva čekamo jest jedinstveni Grad Svetog Nikole prepun mašte, ljubavi i dječjeg veselja.

Svoja vrata Grad otvara u srijedu 5. i četvrtak 6. prosinca u zagrebačkom hotelu Akademija Cascade od 16 do 20 sati. Grad svetog Nikole donosi nesvakidašnju predbožićnu priču i ispunjenje snova naših najmlađih. Igra, darivanje, tematske radionice te druženje sa sportskim zvijezdama samo su dio čarolije koja nas vodi u čarobni svijet Svetog Nikole, prenosi Wishmama.

U 700 kvadratnih metara velikom Gradu najmlađe će dočekati upravo Sveti Nikola uz tradicionalno fotografiranje. Mališani će nakon druženja sa svojim zaštitnikom moći sudjelovati u edukativnom programu koji potiče kreativnost te kroz razne zadatke, igru i nagrade podiže svijest djece o važnosti održivosti naše planete, pravilnih prehrambenih navikama i važnosti tjelesne aktivnosti od najranije dobi.

Tu su i gosti iznenađenja te neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda poput Zlatka Dalića, Gorana Ivaniševića te momčadi GNK Dinamo, vaterpolisti Mladosti i svima znanog Luke Nižetića koji će druženjem i zajedničkim igrama zasigurno razveseliti brojna dječja lica.

Grad Svetog Nikole u suradnji sa Zakladom Hrvatska za djecu ove će godine imati još jednu lijepu notu. Zaklada će nas predstavljanjem svojih aktivnosti podsjetiti na istinsku važnost ovog blagdana, a to su međusobno pomaganje, empatija, darivanje i uveseljavanje jedni drugih.

Grad Svetog Nikole održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti te najveće globalne lifestyle concierge agencije Quintessentially.

A znate li pravi razlog zbog kojeg diljem svijeta već tisućljećima slavimo Svetog Nikolu?

Poput Isusa smirivao je uzburkano more stoga je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom ozdravio je dijete kojem je zapela riblja kost u grlu te ga nazivamo zaštitnikom djece.

U svom životu uvijek se borio protiv nepravde i za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Boga. Milijuni djece diljem svijeta željno iščekuju nadolazeći blagdan nadajući se dolasku i pokojem daru omiljenog sveca koji je za života bio poznat upravo po darivanju.

mšm

Foto: Promo