/‘BEZGRANIČNA LJUBAV’ Dječaku Noi za drugi rođendan djed napravio kanader, za izradu mu trebalo oko mjesec dana

‘BEZGRANIČNA LJUBAV’ Dječaku Noi za drugi rođendan djed napravio kanader, za izradu mu trebalo oko mjesec dana

Vesele žute boje, natpis ‘sretan rođendan’ i mnoštvo balona na kanaderu dočekalo je dječaka Nou iz Bedekovčine u djedovom dvorištu na njegov drugi rođendan. 

Noa iskreno dječje nije skrivao oduševljenje i odmah je sjeo u kanader i okretao mu propeler, piše Zagorje.com.

Djed Dragutin Sinković je već poznat po tome da je svojem unuku napravio ringišpil, helikopter i vrtuljak, ali ovim kanaderom, čini se, nadmašio je sva moguća očekivanja. S izradom kanadera djed se bavio oko mjesec dana. ”Inspiracija mi je došla kad sam se sjetio da sam bio 2012. godine na požaru u Neretvanskom području i sličan kanader je također gasio požar, a budući da smo bili na njegovom koridoru, pustio je na nas vodenu bombu. Ostao mi je u sjećanju, nije ovaj isti, ali po prilici je bio takav”, ispričao je za portal Zagorje.com djed Dragutin koji nije želio otkriti daljnje planove, ali je rekao da vjeruje da će napraviti još jednu ”igračku” za kraj, ali koja će biti od značaja za cijelo Zagorje.

Ovom ručno rađenom kanaderu raspon krila je dva metra, a od propelera do kraja je 1,8 metara. Izrađen je od vodootpornog materijala kako bi što duže potrajalo da Noa, kad bude veći ima što pokazati svojim dečkima.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

bl

Foto: Pixabay ilustracija