/‘BRUTALNO ISKRENA’ Mama na duhovit način progovorila o svemu što je saznala tek nakon poroda

‘BRUTALNO ISKRENA’ Mama na duhovit način progovorila o svemu što je saznala tek nakon poroda

Jedna mama odlučila je, na jedan iskren i duhovit način s kojim se sve nove mame mogu poistovjetiti, nabrojati sve stvari koje ti nitko ne govori o prvoj godini majčinstva.

Mama Gylisa Jayne iz Velike Britanije na Facebooku je podijelila svu srž novopečenog majčinstva, na jedan jednostavan i potpuno iskren način. Zapravo, s njezinom ispovijesti o stvarima koje vam nitko ne govori o majčinstvu, mame su se toliko poistovjetile da je podijeljena preko 98 000 puta.

“Nitko mi nije rekao da je normalno priznati da se odmah na početku ne zaljubiš u svoju bebu. To je u redu. Osjećala sam se jednako kada sam vidjela svoju posteljicu u u toj zdjeli – morbidno sam bila zainteresirana za to kako zapravo posteljica izgleda, ali ne, hvala – nisam osjećala naročitu povezanost”, napisala je mama na samom početku, prenosi Miss7mama.

Zatim, svaka žena koja je imala epiziotomiju tijekom poroda može se poistovjetiti s onime što je Gylisa rekla:

“Nitko mi nije rekao da će šavovi u vagini boljeti više nego porod bebe teške 3 kilograma.”  Njezina iskrena i duhovita lista ide dalje, a uključuje sve ono što joj nitko prije nije rekao o prvoj godini majčinstva:

“Dojenje boli, JAKO.” “Svi će imati mišljenje o vašoj bebi – kako je hraniti, kako je odijevati, kako je nazvati, kako je nositi…”

“Nuspojave trudnoće traju godinama…zapravo, trudni ste otprilike dvije godine. Kao slon. Tako se debelo sada i osjećate.”

“Ponekad zbog bebe mrzim svog supruga. Ponekad se jednostavno želim maziti s našom bebom. Ponekad se sve čini jako nepošteno. S druge strane, nitko mi nikad nije rekao da ću biti toliko sretna kad vidim svog supruga kako se igra s bebom, kako se maze i kako se brine za bebu. A, nakon te sreće, prekrižim noge prije nego li predloži sljedeću bebu.”

“Nikada, iskreno – NIKADA neću više biti sama. To uključuje i pišanje i kakanje i tuširanje i depiliranje. Posebno kada djeca malo odrastu i vaše depiliranje čini im se jako zanimljivo, a vi se molite da ih ne istraumatizira doživotno…”

S druge strane, ova mama ukazala je na još jednu stvar o kojoj vam nitko ne govori, a to je da kada jednom ostanete sami, primjerice kada dijete spava – očajno će vam nedostajati. Uz to, naglasila je da svi drugi izazovi i emocije koje dolaze s majčinstvom neće trajati zauvijek:

“Postaje bolje. Postaje lakše. Proći će dok trepnete okom i sve je vrijedno toga.” Na kraju, podijelila je savjet za sve buduće majke:

“Unatoč osjećaju nesposobnosti, unatoč tome što sam mislila da neću moći ništa od toga, da neću znati ništa o majčinstvu – moji me instinkti nisu iznevjerili. Kod nekih ljudi samo izgleda lakše, ali diviti se nekome zbog načina na koji se nosi s određenim stvarima, ne bi me smjelo navesti da preispitujem svoj način.”

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay, ilustracija