/‘CONTAKIDS’ Plesna radionica za roditelje i djecu u Mediteranskom plesnom centru

‘CONTAKIDS’ Plesna radionica za roditelje i djecu u Mediteranskom plesnom centru

U Mediteranskom plesnom centru 14. kolovoza će se za sve zainteresirane roditelje i djecu održati radionica “ContaKids”, izvijestili su iz Zagrebačkog plesnog ansambla.

Radionica je namijenjena roditeljima i djeci od dvije do pet godina starosti. Potrebno je doći u paru roditelj – dijete ili dijete s odraslom osobom u pratnji. Radionica će se održati u subotu od 18 do 19 sati, a iako je besplatna, iz Ansambla ističu kako je obavezna prijava i to najkasnije do 13. kolovoza.

ContaKids je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja.

Vrijednost same metode je višestruka: dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine, ali istovremeno uči o vlastitom tijelu. Stvara se prostor, prilika u kojem se uloge izmjenjuju, u kojem se odrasli mogu prisjetiti što znači biti dijete makar i na trenutak, u kojem roditelj makar i na trenutak pažnju posvećuje sebi i svom tijelu. I ono što je najvažnije, dijete i roditelj su u procesu učenja zajedno i ravnopravno!

ContaKids sat počinje sa kratkim zagrijavanjem roditelja u kojem dijete je slobodno raditi što želi. Nakon kratke pripreme kreće zajedničko zagrijavanje sa dinamičkim jednostavnim vježbama i zadacima kroz prostor u kojima sudjeluju roditeljica i djeca. Ostatak sata uče se različiti elementi u kojima je naglasak na osvještavanje težine, ravnoteže, uče se podrške i dizanja djeteta na različite načine temeljene na osnovama kontakt improvizacije.

Vježbe potiču koordinaciju i orijentaciju u prostoru, razvijaju povjerenje, potiču i razvijaju svijest o vlastitom, ali i drugim tijelima u prostoru, jačaju zajedništvo i grupnu povezanost. Koncept pojedinačnog sata je uvijek isti, a kroz ciklus radionice se vježbe nadograđuju te se naučeni elementi kombiniraju što omogućuje razvijanje kraćih sekvenci pokreta, a time se osvještava i potiče i razvoj tjelesnog pamćenja.

Voditeljica radionica je Ana Kreitmeyer, a prijaviti se možete telefonom na 098 1975 666 (Nina) ili na zagrebdancecompany@gmail.com.

bkk

Foto: Zagrebački plesni ansambl