/Baka dječaka koji je stradao kod Koprivnice: Pustila sam ga da ide biciklom, možete misliti kako se osjećam!

Baka dječaka koji je stradao kod Koprivnice: Pustila sam ga da ide biciklom, možete misliti kako se osjećam!

Dječak kojeg je u srijedu poslijepodne dok se vozio na biciklu skupa s vršnjakom u naselju Goričko kod Koprivničkog Ivanca oborio neoprezni 76-godišnji vozač i potom pobjegao s mjesta nesreće, prebačen je jučer u Klaićevu bolnicu u Zagrebu gdje je hitno operiran zbog krvarenja u mozgu. Dok ga doktori spašavaju, dječakovi baka i djed još su u šoku i ne mogu prežaliti što su ga pustili na vožnju.

Neurokirurg iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dr. Miroslav Gjurašin, odmah je pohitao sa svojim timom u operacijsku salu kako bi spašavao život osmogodišnjaku iz Koprivničkog Ivanca.

Netom prije zahvata dr. Gjurašin je za 24 sata rekao kako dječak ima tešku ozljedu malog mozga, odnosno, obilno krvarenje koje ne staje i neprestano se pojačava. To krvarenje prouzročilo je hematom na mozgu koji je iz sata u sat bivao sve veći, pa su liječnici odlučili da se više ne može ni trenutka čekati te da dijete moraju operirati kako bi zaustavili krvarenje.

Punih četiri i pol sata je dr. Miroslav Gjurašin sa svojim timom operirao sedmogodišnjaka stradalog u prometnoj nesreći, a djetetu je uklonio čak četiri centimetra velik hematom u malom mozgu.

U domu obitelji teško stradalog dječaka očajni djed i baka čekali su vijesti iz Klaićeve, gdje su skupa s dječakom bile majka i njegova učiteljica iz drugog razreda osnovne škole. Otac radi u Njemačkoj i čim je čuo za nesreću svog sina krenuo je za Zagreb.

“Moj unuk jako voli ići na bicikl, naučio ga je voziti sa samo tri godine. U srijedu se vratio iz škole i rekao mi: “Bako, molim te me pusti da idem biciklom do prijatelja iz razreda.” I ja sam ga pustila. Možete misliti kako se sad osjećam”, rekla je za taj portal baka dječaka (8) kojeg je u srijedu poslijepodne dok se vozio na biciklu skupa s vršnjakom u naselju Goričko kod Koprivničkog Ivanca oborio neoprezni vozač i potom pobjegao s mjesta nesreće. No prilikom sudara mu je ispala registracija i policija je jučer privela 76-godišnjaka. 

mšm/24 sata

Foto: Pixabay, ilustracija