/Drugi rođendan Obitelji 3plus: Misija nam je doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj!

Drugi rođendan Obitelji 3plus: Misija nam je doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj!

Udruga obitelji s troje ili više djece (Obitelji 3plus) 13. siječnja proslavila je svoj drugi rođendan. Na taj dan prije točno dvije godine održana je osnivačka skupština Udruge koja je postala prepoznatljiva kao zagovornik društva koje se brine o obiteljima, a osobito onima s troje ili više djece.

“Naša je misija doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj, a osobito onih s troje ili više djece, kako bi obitelji bile ishodište zrelih pojedinaca i nositelji razvoja društva. Ako smo tijekom 2019. u tome barem malo uspjeli, smatramo to uspjehom, ali i poticajem da u 2020. još više usmjerimo sve svoje napore na dobrobit svih #obitelji3plus u Hrvatskoj”, rekao nam je Ivan Malbašić, predsjednik udruge i obiteljski entuzijast koji sa suprugom Sanjom i njihove četiri kćeri živi u Varaždinu.

Dodao je kako je u drugoj godini djelovanja udruga Obitelji 3plus realizirala niz aktivnosti, a istaknuo je i neke od najvažnijih.

“Kontinuirano smo osvještavali javnost o potrebama, specifičnostima, ali i pozitivnim primjerima života u 3plus obitelji, povećali smo broj partnerskih poduzeća u projektu Obiteljska kartica, kojeg i dalje razvijamo s ciljem da našim članovima omogućimo povoljniji pristup proizvodima i uslugama koji su im potrebni. Sudjelovali smo u nekoliko javnih rasprava te smo na više sastanaka s predstavnicima izvršne vlasti jasno artikulirali prijedloge za unaprjeđenje obiteljske politike”.

Ivan Malbašić

Malbašić je napomenuo i to kako su u Dubrovniku uspješno organizirali pravu javnu tribinu na temu života u velikoj obitelji. Ponosan je i na to što su se angažirali na prijavama nekoliko lokalnih, nacionalnih i europskih projekata koji bi dugoročno trebali koristiti svim 3plus obiteljima, a prve su projekte već i dobili.

Pohvalio se i korištenjem novih tehnologija, a sve u korist velikih obitelji.

“Izradili smo mobilnu aplikaciju za Android i iOS uređaje koja našim članovima znatno olakšava korištenje Obiteljske kartice i pristup svim korisnim informacijama.”

Na kraju je istaknuo kako su sve do sada napravili s vrlo skromnim resursima te pozvao dobre ljude da im pomognu u radu.

“Sve smo radili s puno entuzijazma, osobnog zalaganja i podrške mnogih kojima ovim putem želimo reći: Puno vam hvala! S obzirom na to da se rad Udruge financira od donacija, upućujemo poziv svima koji to žele i koji su u mogućnosti da nas podupiru svojim donacijama. Sva sredstva prikupljena donacijama bit će utrošena na daljnji razvoj Udruge i ostvarenje zadanih ciljeva”, poručio je Ivan Malbašić.

Donacije je moguće uplatiti na žiro račun Udruge obitelji s troje ili više djece, IBAN: HR0323600001102677110 (Zagrebačka banka), uz opis plaćanja DONACIJA.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Obitelji3plus