/Pokrenule portal za mame: Sve je iskreno i bez tabua!

Pokrenule portal za mame: Sve je iskreno i bez tabua!

Sonja i Martina pokrenule su portal Supermame.hr nakon što su se upoznale preko Instagrama. On je danas iznimno važna platforma za žene i nije samo klasičan portal posvećen mamama. On je iskren, direktan, otvoren i bez tabua. Osim toga, ne bavi se samo mama tematikama, već govori o životu, nesavršenostima, društvu i očekivanjima.

Supermame kao platforma okuplja preko čak tridesetak mama blogerica koje prenose svoja svakodnevna iskustva. Pokrenule su je Sonja Švajhler i Martina Friganović koje su opisale kako je cijela priča nastala.

”Cijela ideja nastala je prije nešto više od 3 godine, zahvaljujući Instagramu preko kojeg smo se Sonja i ja upoznale dok smo još bile u nekim drugim blogerskim vodama. Potrefilo se i to da smo u isto vrijeme ostale trudne pa smo cijelu trudnoću, ali i sve ono što je došlo nakon nje, prolazile zajedno.”, rekla je Martina za portal Super1.

Majčinstvo je, dodala je, bila glavna tema njihovih razgovora.

“U isto vrijeme pratila sam i strane mame blogerice te portale o majčinstvu koji su imali sasvim neki drugi koncept nego oni koji su tada postojali u Hrvatskoj. Često smo jedna drugoj slale linkove članaka i tekstova i onda nam je palo napamet kako bi bilo dobro da tako nešto postoji i kod nas”, istaknula je Martina.

Od same ideje do realizacije nije dugo trebalo.

“Cilj nam je otpočetka bio da budemo podrška mamama te da dijelimo iskrene priče o majčinstvu. Ostale smo iznenađene kojom je brzinom naša zajednica rasla iz dana u dan te smo danas ponosne na naš team koji nam je neizmjerna podrška”, zaključila je Martina.

Sonja je diplomirana pravnica, no u ovaj projekt nastavlja ulagati i dalje.

”Projekt je u početku uzimao manje vremena, vodile smo se samo pisanjem članaka, sada je sve to puno ozbiljnije i odgovornije. U međuvremenu smo odradile i samostalnu izložbu u Laubi ‘Ja sa supermama’ s naglaskom na izgled naših tijela i prkosu medijima koji postavljaju nerealna očekivanja od žena nakon što rode”, napomenula je Sonja.

Odradile su, dodala je Sonja, veliki humanitarni projekt ‘Supermame pomažu’ kojim su odabrale tri ustanove, dom za nezbrinutu djecu, utočište za trudnice i centar za mladež koji je imao odličan odaziv ne samo njihovih partnera, nego i mama blogerica koje su aktivno sudjelovale.

Radi se o naglasku na stvarnim iskustvima i ženama, ali ne samo to. Sonja i Martina ovime žele širiti ideju ženske solidarnosti i podrške, koje itekako nedostaje. Martina je završila smjer menadžmenta u Kulturnom turizmu te diplomirala digitalni marketing u Italiji, a iza sebe ima i iskustvo rada u odnosima s javnošću.

”Prošle godine donijela sam odluku posvetiti se samo portalu jer je to ono što zaista volim raditi i baš zbog toga ga ne doživljavam kao nešto što mi oduzima vrijeme. Naravno da je u početku bio lakše, što više rastemo to ima više posla. No to je i dokaz da dobro radimo svoj posao”, zaključila je Martina.

mšm/Super1

Foto: Pixabay