/‘ENA ŠARAC SIMBOL HRABROSTI I NESEBIČNOSTI’ ‘Svi koji su ikad upoznali Enicu zavoljeli su je kao svoje dijete, opraštamo se od anđela…’

‘ENA ŠARAC SIMBOL HRABROSTI I NESEBIČNOSTI’ ‘Svi koji su ikad upoznali Enicu zavoljeli su je kao svoje dijete, opraštamo se od anđela…’

Tužna vijest potresla je Hrvatsku. Nakon duge bitke s bolešću, umrla je hrabra Osječanka Ena Šarac. Ena je bila i “Ponos Hrvatske” jer je pomagala drugima u trenucima kada joj je i samoj bilo najteže. Svi su je, naime, upoznali nakon što je sa sedam godina dobila tumor na mozgu, kad je i počela njezina cjeloživotna borba. 

“Enica najveća i najčistija duša ovog svijeta postala je nebeski anđeo. Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti. Čuvaj svoje anđele”, objavila je njezina prijateljica.

‘Svi koji su ikad upoznali Enicu zavoljeli su je kao svoje dijete’

Od hrabre lavice, simbola borbe, hrabrosti i nesebičnosti u Hrvatskoj, oprostio se i bivši saborski zastupnik, Milijan Brkić.

“Nosila je predivan osmijeh na licu, a trpjela je strašne bolove! Ohrabrivala je ljude oko sebe i pomagala drugima, a nije imala adekvatan krov nad glavom! Širila je vedrinu i optimizam po ovom svijetu, a borila se za vlastiti život! Takva je bila naša, MOJA Ena, djevojčica koja nam je svojom vedrinom, optimizmom, hrabrošću, dobrotom i blagim osmjehom pokazala koliko puno ljubavi čovjek može darovati dok se bori za vlastiti život. Danas nas je napustila nakon dugogodišnje borbe s teškim bolestima. Svi koji su ikad upoznali Enicu zavoljeli su je kao svoje dijete. Vidjeli su njenu čistu dušu, radosno srce i hrabrost koju rijetki nose u sebi. Neizmjernom tugom obavijeni opraštamo se od anđela koji će od danas obasjati nebeske dvore gdje će pronaći mir pozvana po Božjoj namjeri. Svu dobrotu, skromnost, nesebičnost i ljubav koju si imala u svom srcu ponesi u vječnost. Draga Ena, počivala u miru Božjem, a tvojoj majci i ocu iskrena sućut!Mirno spavaj moj dobri anđele. 🙏❤️“, napisao je Brkić.

Enin Facebook profil posljednjih dana postao je kao knjiga žalosti u koju se upisuju svi oni koji su ovu hrabru, veselu i dobrodušnu djevojku poznavali osobno ili virtualno. Ona je djevojka koja je osvojila srce nacije. Pogreb Ene Šarac održat će se 12. svibnja u 15 sati na groblju Retfala u Osijeku.

Bjonda Lučić/Barbara Kraš Kedmenec

Foto: Facebook