/FOTO Dječja bolnica Srebrnjak dobila igraonicu: Manje se boje bijelih kuta i pregleda!

FOTO Dječja bolnica Srebrnjak dobila igraonicu: Manje se boje bijelih kuta i pregleda!

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u srijedu je u predvorju Poliklinike u Dječjoj bolnici Srebrnjak otvorena igraonica za djecu kako bi se djeci i njihovim roditeljima omogućilo kvalitetnije provođenje vremena dok čekaju na bolničke preglede i terapije, što će doprinijeti pozitivnom doživljaju boravka u bolnici. Opremanje i adaptacija igraonice je bila jedna od ključnih aktivnosti projekta humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” naziva ‘Omogućimo prijateljsko okruženje za oboljele!’.

Svečanu vrpcu su prerezali gradonačelnik Milan Bandić i pacijentica bolnice 6-godišnja Katja, nakon čega je fra Svetozar Kraljević, gvardijan Franjevačkog samostana BDM u Dubravi i dopredsjednik humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“, uputio blagoslov i molitvu za najmlađe hrabre borce.

Za osmišljavanje, organizaciju i provedbu različitih kreativnih sadržaja s najmlađim pacijentima u igraonici su zaduženi educirani i stručni volonteri humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ koji će pacijentima biti na raspolaganju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, piše grude.com.

Dr. sc. Boro Nogalo, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, je istaknuo kako Dječja bolnica Srebrnjak, inače i prva bolnica s počasnim nazivom Prijatelj djece, već ima određeno iskustvo u provedbi aktivnosti usmjerenih na humanizaciju boravka djece unutar bolnice te da stoga ne čudi povezivanje s jednom od vodećih humanitarnih organizacija u Hrvatskoj s ciljem unaprjeđivanja odnosa prema oboljeloj djeci kako bi njihovo iskustvo boravka u bolnici bilo što pozitivnije.

„Hvala predstavnicima i volonterima Udruge što su prepoznali značaj humanizacije bolnice, koja je danas jedan od glavnih prioriteta razvijenih zdravstvenih sustava, te na raspolaganje stavili sve svoje znanje, iskustvo i resurse kako bi naši najmlađi pacijenti, ali i njihovi roditelji, dobili nove i kvalitetne sadržaje tijekom boravka u bolnici. Djeca i roditelji su oduševljeni i puno manje se boje i bijelih kuta i samih pregleda. Osim što pomaže našoj djeci i roditeljima, Udruga pomaže i nama i dodatno obogaćuje naše znanje i vještine u radu s djecom“, naglasio je dr.sc. Boro Nogalo.

Po završetku službenog programa, najmlađi pacijenti su imali prigodu uživati u trikovima Mađioničara Jape, dok je mladi bogoslov fra Ivan Slišković uz gitaru otpjevao neke od njihovih najdražih dječjih pjesama kao što su Kad si sretan, Mi smo djeca vesela, Zeko hop i druge.

mšm/grude.com

Foto: zagreb.hr