/FOTO: Ideja za vikend; otputuje u doba kauboja i indijanaca

FOTO: Ideja za vikend; otputuje u doba kauboja i indijanaca

Ovog vikenda otputujte na Divlji zapad, u doba kauboja i Indijanaca, u kultno Roswell selo. Generacije su odrasle na filmovima o kaubojima i Indijancima koji su bili tema i brojnih dječjih igara.

Pripremiti savršenu scenografiju ili pronaći odgovarajuću kostimografiju svakako je bio glavni zadatak. No, Roswell selo u Općini Fužine pruža sve to. Originalna scenografija filmske priče Winnetou, jedinstvena kostimografija, uz zanimljive rekvizite inspirirat će posjetitelje na jedinstveno putovanje pravih osvajača Divljeg zapada, ali pod okriljem goranskog neba.

Kulisa obuhvaća veliku željezničku drvenu konstrukciju, kapelicu, klupe, groblje, kovačnicu, pojilo za konje i štala, banku, saloon, pivovaru, kinesku praonicu rublja, ured za poštu i telegraf, agenciju za nekretnine, trgovinu, toranj za vodu, malu pilanu, javnu kupaonicu, zanimljivu kuću u kojoj vladaju Fat Betty i Sweet Dolly, te naravno, i šerifov ured.

Dakako, izmoreni od igre posjetitelji će uživati i u gastro ponudi pripremanoj na goransko-kaubojski način. Naime, jelovnik by Korito Food Factory obiluje ponudom inspiriranom Divljim zapadom. Jednostavnost pripreme jela i kvaliteta namirnica je dobitna kombinacija koja će posjetiteljima ispuniti nepce fuzijom novih načina pripreme starih jela.

Ekipa koristi tehnike dimljenja mesa, u tzv. smookeru, priprema hot-doga od visokokvalitetnih kobasica iz domaće proizvodnje, kao i “puleed pork” tj. trganu svinjetinu, i druge delicije u kojima će posjetitelji uživati. A sama ponuda neće zaobići ni najmlađe, kao ni vegetarijance. Epidemiološke mjere dio su standarda rada Roswell sela pa uz nošenje maski i fizičku distancu, posjetiteljima su dostupni i dezinficijensi za ruke. Radno vrijeme Roswell sela je od 11 do 17 sati subotom i nedjeljom, a više informacija možete pronaći na Facebook stranici Tourist info Fužine.

bkk

Foto: Pixabay/ilustracija