/Grad Pakrac daje potpore velikim obiteljima

Grad Pakrac daje potpore velikim obiteljima

U Pakracu je danas, u odnosu na vrijeme prije rata, čak upola manje stanovnika. Posljednjih godina iz grada se odselilo 500 ljudi, među njima cijele obitelji. Kako bi stali na kraj ovim poražavajućim podacima u gradu su odlučili poduzeti konkretne mjere i zadržati svoje građane…Od ovoga mjeseca, u sklopu programa Tri plus, Pakrac nudi nekoliko vrsta potpora obiteljima s troje i više djece.

Bračni par Mirče i Vanesa Manavski imaju sedmeročlanu obitelj. No, brojem se nikad nisu opterećivali.

“Nismo odlučili imati neke planove za djecu, nego jednostavno tako je išlo jedno za drugim. Kako bi rekla jedna latinska izreka – ljubav sve pobjeđuje, amor omnia vincit tako i to”, rekla je Vanesa Manavski za HRT.

Teolog – baptistički pastor i profesorica latinskog žive s dvije plaće. Hrana i odjeća nisu im problem, no s dva školarca od jeseni, sve troškove neće biti lako pokriti.

“Recimo kad nama novci sjednu prvo platimo režije, e onda što nam ostane idemo dalje za druge stvari trošiti”, rekao je Mirče Manavski.

Upravo su režije do iznosa od 150 kuna ono u čemu sada mogu zatražiti subvenciju grada, kao i za komunalnu naknadu, ili pak za besplatno parkiranje. Također, za treće i svako sljedeće dijete u obitelji, može se zatražiti i subvencioniranje pedeset posto cijene smještaja u vrtiću.

Prijave traju do kraja mjeseca i do sada ih je, uz obitelj Manavski, podnijelo 30-ak obitelji.

mšm/hrt.hr