/Hrvatsku glumicu liječnička pogreška umalo stajala života: ‘Zbog dvoje male djece sam molila da me spase…’

Hrvatsku glumicu liječnička pogreška umalo stajala života: ‘Zbog dvoje male djece sam molila da me spase…’

Glumica Ivana Roščić prije dva mjeseca proživjela je pravu dramu: dok je kupovala namirnice za ručak, osjetila je snažnu bol u glavi, što je bila posljedica prsnuća aneurizme na mozgu. Hitno je završila na operaciji, zahvaljujući kojoj je spašena, pa kaže da 16. svibnja slavi drugi rođendan.

“Kad sam došla do kafića, stanje mi se dodatno pogoršalo. Počela sam povraćati, a cijelo tijelo mi se grčilo. Vlasnik kafića odmah je nazvao hitnu pomoć, a u međuvremenu su stigli kolega Roko Sikavica i moj suprug Marko. Pregled je obavljen u vozilu hitne pomoći, no dežurna liječnica nije prepoznala što se događa, već me poslala kući. Suprug me do našeg stana nosio na rukama. To se sve događalo oko 12 sati, a već u 17.30 bila sam na operacijskom stolu u bolnici Rebro”, ispričala je Ivana u intervju za Gloriju tijek događaja.

Glumica se iz tog perioda sjeća rijetkih trenutaka. Prije nego što su ju poslali u operacijsku salu, kroz suze je molila da ju spase jer ju kod kuće čeka dvoje male djece.

Glumica je otkrila i hoće li zbog liječničke pogreške poduzimati pravne korake. 

“Neću, iako su mi savjetovali. Naravno, tražila sam da je se upozori na propust. Isto tako, od srca moram zahvaliti radiologu Marku Radošu, liječnici Katarini Starčević, neurologinji Svjetlani Šupe i cijelom konziliju sa Zavoda za intenzivnu neurologiju i cerebrovaskularne bolesti bolnice Rebro, kao i svom medicinskom osoblju i liječnicima s drugih odjela koji su me dolazili posjećivati na molbu mojih kolega. Kad sam se probudila nakon operacije, u prvi tren sam mislila da sam na filmskom setu. Ničega se nisam sjećala i morali su mi objasniti što mi se dogodilo. Tada sam zaplakala, od sreće što sam živa”, zaključila je.

mšm/glorija

Foto: Screenshot