/Ida Prester o majčinstvu i roditeljima: S 40 sam se vratila u obiteljsko gnijezdo!

Ida Prester o majčinstvu i roditeljima: S 40 sam se vratila u obiteljsko gnijezdo!

Prošlo je skoro 20 godina od od prvih nastupa grupe Lollobrigida. Iako Ida Prester danas manje skakuće po pozornicama, zato to nadoknađuje igrajući se sa sinovima Rokom i Riom po parkovima. U intervjuu za 100 posto otkrila je kako joj je živjeti na relaciji Zagreb-Beograd, koliko ju je promijenilo majčinstvo i zašto joj je odnos s roditeljima važniji nego ikad.

“Dolazim gotovo svaki tjedan u Zagreb, zbog posla. Kad putujem na više od tri dana klince vodim sa sobom. Ranije je bilo lakše dok su bili manji, a sada kad su narasli moram kupovati tri avionske karte, to je baš skupo, ali nemam izbora”, priča Ida za 100 posto.

Od kad je postala majka mnogo je toga morala promijeniti. Druženja s prijateljima je prorijedila i planira ih tjednima unaprijed, a svojim izgledom se, paradoksalno, bavi puno manje nego kad je bila dvadesetogodišnjakinja.

“Nokte ne lakiram, s dvoje djece se to ne isplati, a za masažu i tjelovježbu nemam vremena. Najvažnija stvar koju valjda žena otkrije s godinama je da ne mora sve stići i da se zbog toga neće ništa loše dogoditi.”

Budući da glazbenu karijeru gradi u Srbiji, dok u Hrvatsku putuje zbog čestih voditeljskih angažmana, život joj je, kaže, vrlo nepredvidljiv i kaotičan, no ništa od toga ne bi bilo izvedivo da nema baka servis u oba grada.

“Jako je čudno bilo vratiti se podvijena repa svojoj obitelji i tražiti ‘oprost’, ali netko treba čuvati klince”, šali se Ida. “Kad dođem u Zagreb radim non-stop, a moji roditelji tada u potpunosti preuzmu brigu o djeci i to me spasi. Kao prava buntovnica sam s 18 godina otišla živjeti sama i sad sam se s 40 vratila u obiteljsko gnijezdo. Spavam u svojoj djevojačkoj sobi s baldahinom i bibliotekom Vjeverica na zidovima, to me dosta potiče na razmišljanje o prolaznosti i koliko se često zamaramo nebitnim stvarima.”

Osim popravljanja odnosa sa svojim roditeljima, majčinstvo joj je uz drugačije prioritete donijelo i neke nove vrijednosti, što se sve više vidi i u tekstovima njenih pjesama.

“Kad dobiješ dijete perspektiva ti se mijenja iz sadašnjosti u budućnost i gledaš širu sliku. Više nisi samo ti u centru, kao dok sam živjela u se, na se i poda se stil život. Danas mi je umjesto te grabežljivosti i materijalizma puno važnija kvaliteta života, društvene vrijednosti, obrazovanje, politička klima. Sve se to reflektira na život moje djece. Danas puno više razmišljam o ekologiji, recikliram, pričam s klincima kako je bitno da ne kupujemo, ni ne bacamo plastiku, odvajamo igračke za djecu u svratištu…”, poručila je za kraj Ida Prester.

mšm/100 posto

Foto: FB (Ida Prester)