/‘INCIDENT U UMAGU’ Vatrogasci spriječili tragediju: Roditelji u ugrijanom autu ostavili bebu 45 minuta, a u kolicima šetali psa

‘INCIDENT U UMAGU’ Vatrogasci spriječili tragediju: Roditelji u ugrijanom autu ostavili bebu 45 minuta, a u kolicima šetali psa

U srijedu oko 13 sati umaški su vatrogasci spasili sedmomjesečnu bebu koja je bila zaključana u automobilu 45 minuta, o čemu je pisao portal Direktno. Policija se u četvrtak oglasila o incidentu, napisavši da su osumnjičeni Nijemci.

“Umaška policija s Ispostavom Buje dovršila je kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Naime, policija je u srijedu oko 12.30 postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake, zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete, dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje, srećom, nije ozlijeđeno”, piše policija.

“Nad njemačkim državljanina provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili. Protiv njih se, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, dodaje policija.

Roditelji u to vrijeme šetali psa

Podsjetimo, u srijedu su s tim slučajem javnost upoznali umaški vatrogasci, koji su o svemu izvijestili na svojem Facebook profilu.

“Vidjevši u kakvom je stanju dijete, bez oklijevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dijete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne. Srećom, dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu na detaljnu kontrolu”, kazali su vatrogasci.

Dodali su sljedeće: “Sigurno se pitate gdje su u toj priči roditelji djeteta. I mi smo se pitali. Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas.”

mšm

Foto: Facebook/Vatrogasci Umag