/Iz gradske vreve odselili u Baranju i počeli se baviti turizmom: ‘Nitko ne može vjerovati da smo tu…’

Iz gradske vreve odselili u Baranju i počeli se baviti turizmom: ‘Nitko ne može vjerovati da smo tu…’

Život na selu i bavljenje poljoprivredom, povratak mladih obitelji? I to je moguće – i to u Baranji! Tamo doseljavaju mladi iz gradske vreve i razvijaju posao od kojeg se može dobro i živjeti. Dunja Dokić i suprug iz vreve gradskih ulica svoj mir pronašli su na selu. Osim života za selo su odlučili vezati i posao koji u Baranji sve više cvjeta.

“Ja sam iz grada, odrasla sam u gradu isto kao i muž, svi se smiju što smo mi došli tu, nitko ne može vjerovati da smo mi tu, da se borimo s korovom, komarcima, zasađujemo živicu. Učimo se još uvijek, srećom imamo dobre susjede koji nam pomognu oko toga pa nas savjetuju, piše Dnevnik.hr.

Čuli smo da se turizam tu razvija i onda smo počeli praviti apartmane, sad ih imamo četiri. Tu smo vidjeli budućnost, doselili se u Kopačevo, za sad ostajemo ovdje. Ne idemo ni u Njemačku, ni u Irsku, ostajemo u Kopačevu”, ispričala je Dunja novinarki Nove TV.

A da budućnosti ima za život na selu, ali i posao pravi su primjer gospođa Mira Škrobo i njezina obitelj. Sa sedam soba kapacitet su povećali na dvadeset.

bl

Foto: Nova TV