/Iz Klaićeve bolnice najavili kako bebu koju je ugrizao pas čeka nova operacija

Iz Klaićeve bolnice najavili kako bebu koju je ugrizao pas čeka nova operacija

Jednomjesečna djevojčica koju je u obiteljskoj kući u Repašu ugrizao pas morat će proći još jednu operaciju, rekao je u ponedjeljak ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić. Dijete je i dalje u životnoj opasnosti, a slučaj je zgrozio javnost.

Tri dana nakon prve operacije, ravnatelj Klaićeve bolnice u Zagrebu rekao je za Dnevnik.hr da postoje indikacije za još jednu operaciju jednomjesečne djevojčice te da joj je stanje i dalje životno ugroženo.

”S obzirom na primarnu težinu i prirodu zadobivenih ozljeda, kao i nalaz kontrolnog MR-a mozga, postavila se indikacija za dodatni neurokirurški zahvat, planiran tijekom današnjeg dana. Dijete je i dalje životno ugroženo, stabilnih vitalnih parametara”, kazao je ravnatelj bolnice dr. Goran Roić.

Podsjetimo, argentinska doga izgrizla je u petak jednomjesečnu djevojčicu u obiteljskoj kući u Repašu, a djevojčica je istoga dana hitno operirana. Nakon operacije, i dalje je u životnoj opasnosti.

Policija će protiv 45-godišnjeg oca jednomjesečne bebe podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na kazneno djelo povreda djetetovih prava. 

Pas je nakon provedenog inspekcijskog nadzora smješten u izolaciju, u najbliže sklonište za životinje.

mšm/dnevnik.hr

Foto: FB (Klaićeva bolnica)