/Izašla pjesma “Božić mali”: Poslušajte kako zvuče djeca, svećenici, Rafael Dropulić…

Izašla pjesma “Božić mali”: Poslušajte kako zvuče djeca, svećenici, Rafael Dropulić…

Božićna pjesma „Božić mali“ izašla je ovih dana. Pjesmu izvodi sastav Djeca Milosrdnog Oca koji se okupio za ovu priliku. Uz djecu, pjevaju i poznati izvođači duhovne glazbe kao što je Rafael Dropulić. Autor glazbe je Josip Šuker, a autor teksta Dražen Tomljenović. Prve reakcije na pjesmu su više nego pozitivne, a možete ju poslušati na YouTubeu.

U pjesmi pjevaju: fra Ivan Matić, Tereza Glasnović, Josip Ćulumović, Luka Balvan, Zvonko Palić Jonathan, Ružica Nedić, Rafael Dropulić, Tamara Perc, Josip Šuker i Dražen Tomljenović – Tompa te djeca.

Video je na YouTubeu pogledalo gotovo tisuću ljudi, a komentari na pjesmu su vrlo pozitivni.

“Predivna pjesma, predivni ljudi. Božji blagoslov i sretan Božić svima”, “Budite blagoslovljeni dobri ljudi, hvala vam!!!”, stoji u komentarima.

Upitali smo Josipa Ćulumovića, jednog od izvođača, kako je nastala pjesma.

“Ova pjesma je plod našeg hodočašća u Međugorje u listopadu ove godine. Hočašće smo animirali Zvonko Palić Jonathan i ja uz Gorana Ivančića. Budući da je bilo pitanje odlaska u Međugorje zbog nedovoljnog broja hodočasnika, Zvonko je išao lijepiti plakate po nekim župama. U Sigetu je susreo Dražena Tomljenovića Tompu koji je napisao tekst pjesme “Božić mali” uz melodiju Josipa Šukera. Tada to Zvonko nije znao, nego mu je Dražen ponudio dva mjeseca kasnije da snimi tu pjesmu”, rekao nam je Ćulumović.

Dodao je kako Zvonko nije htio sam pjevati, već je nesebično ponudio svojim prijateljima da mu se pridruže u pjesmi.

“Svi smo se spremno odazvali i snimili svoje dionice osjećajući da se radi o Božjoj stvari. O kvaliteti pjesme govori to da je miksano čak 317 kanala vokalnih i instrumentalnih. Najveći posao su odradili Zvonko i producent Josip Šuker u čijem smo studiju snimali. Pjesma je spojila nas desetak odraslih, predivnog svećenika fra Ivana Matića iz Tabora te djecu. Isusova Majka Marija uvijek skuplja svoju djecu i vodi ih svome Sinu i po Njemu nas dovodi Nebeskom Ocu. Zato smo se i nazvali Djeca Milosrdnog Oca”, poručio je Ćulumović.

Autori aranžmana i glazbeni producenti su Josip Šuker i Zvonko Palić Jonathan. Violinu svira Luka Rojc, a violončelo Emanuel Pavon.

“Posebna zahvala na pomoći gospodi Vladimiru Čavecu, Dejanu Kurelu te Toniju Eteroviću koji nam se svesrdno stavio na raspolaganje i snimio Rafin vokal i svima onima koji su molili da se ostvari ovaj projekt”, poručio je Ćulumović za kraj.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Screenshot/YouTube