/Kako buđenje djeteta i početak dana učiniti lakšim?

Kako buđenje djeteta i početak dana učiniti lakšim?

Nakon što su roditelji proveli puno vremena kako bi shvatili na koji način uspavati dijete, slijedi jedna ‘nova borba’ – razvoj strategije za buđenje djeteta. Psiholozi imaju nekoliko savjeta i trikova kako si roditelji mogu olakšati svakodnevicu.

Način na koji se dijete budi može imati veliki utjecaj na spremnost za rješavanje problema koji će se taj dan pojaviti što utječe na razvoj i učenje. Pjevušenje nakon što budilica zazvoni i osmijeh dugoročno utječu na dijete, piše Klokanica.

Prva dobra i (frustrirajuća) vijest je: dobro odmoreni roditelj je najbolji mogući alarm. S druge strane, odmoreni roditelj je zapravo oksimoron pa da je u redu da to stanje lažirate. Ta jednostavna gesta može napraviti veliku razliku u tome kako će izgledati ostatak vašeg dana.

Dvadeset minuta čini čuda

“Uvijek kažem roditeljima da bi to moglo značiti da se probudite 20 minuta ranije kako biste bili sigurni da ste spremni pružiti bilo kakvu pomoć vašem djetetu”, objašnjava psihologinja dr. Roseanne Lesack, ravnateljica klinike za dječju psihologiju na Sveučilištu New Southeastern.

Ovo može biti posebno teško osobito ako se dijete još uvijek budi tijekom noći, ali vrijedi kao lagana tranzicija u dan. Kako bi vam jutra bila još bolja, Lesack sugerira roditeljima da sve što mogu naprave unaprijed. To možete značiti da dijete pripremi odjeću i odluči što će jesti za doručak.

“Kada su loše raspoloženi stvarno im je teško donositi odluke. Dakle, ako su već donesene odluke što će odjenuti ili jesti za doručak više nema razgovora o tome”, zaključuje dr. Roseanne Lesack

mšm/Klokanica.hr

Foto: Pixabay