/Kako možete ojačati imunitet svog djeteta?

Kako možete ojačati imunitet svog djeteta?

Imunitet djeteta možemo ojačati pravilnom prehranom, adekvatnim unosom vitamina i minerala i redovitom tjelovježbom. Iako su djeca većinom u pokretu, dodatna tjelesna aktivnost pomaže jačanju imuniteta, zdravom fizičkom i psihičkom razvoju djeteta i poboljšanju raspoloženja. Kvalitetna prehrana je itekako važna za imunitet djece, a ove namirnice biste svakako trebali uvrstiti u dnevni meni djeteta:

Kvalitetna prehrana je itekako važna za imunitet djece, a ove namirnice biste svakako trebali uvrstiti u dnevni meni djeteta, piše Klokanica.

Jogurt 

Jogurt sadrži probiotike koji su važni za rad probavnog sustava. Osim rada probave, probiotici jačaju imunitet i pomažu tijelu da se obrani od raznih bolesti.

Kefir

Ovaj mliječni proizvod odličan je izvor probiotika. Ako dijete ne voli okus kefira, napravite ukusni smoothie s bobičastim voćem, žličicom meda i malo kefira!

Orasi

Orasi sadrže omega-3 masne kiseline koje su dobre za zdravlje srca i jačanje imuniteta. Orasi također smanjuju rizik od nastanka infekcija dišnih putova. Svježe voće i povrće Vitamin C, koji se nalazi u brojnom voću i povrću, odličan je za jačanje imuniteta. U svakodnevnu prehranu uvrstite citruse, papriku, brokulu, jagode i bobičasto voće.

Nemasno meso 

Nemasno meso je odličan izvor proteina i cinka koji aktivno sudjeluje u borbi protiv infekcija.