/Kako sačuvati bor od znatiženih mališana, ali i zaštiti ih

Kako sačuvati bor od znatiženih mališana, ali i zaštiti ih

Kad u obitelj stignu djeca, svi se žele dodatno potruditi da im prvi blagdani budu najdojmljiviji, najšareniji i najveseliji. No tu je prvi paradoks. Umjesto da izvade sve kuglice i oštre ukrase, logičnije bi bilo sakriti ih što dalje od mališana željnih istraživanja. U samo nekoliko dodatnih mjera opreza blagdani mogu ostati uživanje za cijelu obitelj.

Najvažniji savjet za roditelje jest prilagoditi se: ogradite drvce ukrasnim kutijama, objesite zvončiće i ukrase koji se ne mogu razbiti i spremni ste za Božić s bebom u kući, piše miss7mama.

Prvi korak je napraviti barijeru između drvca i “napadača”. Ne postoji li opcija da jela bude mala i na povišenome mjestu, nabavite u trgovinama nekoliko većih kartonskih kutija, lijepo ih zamotajte i ukrasite mašnama da izgledaju poput darova te postavite oko drvca. Izgledat će atraktivno, a malo će usporiti proboj bebe do željene destinacije.

Ukrase na bor vješajte trakicama umjesto žičanim kukama jer su manje opasne ako ih se dijete ipak dočepa. Uz to, djeca tako mogu kititi bor s vama, a da se ne ozlijede.

Možete nabaviti i ukrase koji se ne mogu razbiti, ali i napraviti ih zajedno kod kuće od tijesta, glinamola ili kartona.

Ako ne želite da cijeli dan skidaju i stavljaju kuglice na bor u središtu dnevne sobe, napravite im njihovo drvce od filca. Zalijepite ga na zid i zabava može početi. Od raznobojnih komada filca napravite ukrase koji se lako stavljaju i skidaju koliko god puta žele jer se filc lijepi na filc.

Za otkrivanje potencijalnih malih prijestupnika odlični su zvončići. Nabavite ih više komada, povješajte po drvcu, divite se njihovoj ljepoti i čekajte da odaju pokušaj šuljanja i rušenja.

Bor osigurajte od padanja tako da mu zavežete traku oko vrha i pričvrstite je za zid.

Još na jednu stvar treba paziti u blagdansko vrijeme. Grančice božikovine neizostavni su dio božićnog ukrašavanja doma. No obavezno ih držite podalje od djece jer su bobice vrlo otrovne.

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay