/‘KOD NJIH IMA KUĆICA’ Nagrađivani startup osmislio online Advent

‘KOD NJIH IMA KUĆICA’ Nagrađivani startup osmislio online Advent

Njihov je moto “kod nas ima kućica”, a publici su priredili jedinstveno adventsko putovanje kroz četiri virtualne kućice – klupsku, gastro, stand up i čagu.

Divan.hr je nagrađivani startup iz Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) koji inače donosi pregled svih relevantnih i zanimljivih zagrebačkih događanja. Budući da su ovogodišnje planirane adventske aktivnosti u posljednji trenutak otkazane, ekipa iz Divana je odlučila među građanima održati božićni duh i prirediti isti osjećaj u virtualnom svijetu.

Njihov je moto “kod nas ima kućica”, a posjetitelji iz sigurnosti vlastitih domova uz klopu i cugu mogu uživati u raznovrsnim online sadržajima. Tako su korisnici putem Zoom platformi prošli petak mogli poslušati dva panela i tri stand up gaže dok je svirka emitirana uživo s Divanovog YouTube kanalaDivan TV.

Show je započeo točno u 20 sati kada je prva kućica otvorila svoja vrata. U njoj je brojnu publiku dočekao Perica Štefan, vlasnik Hangtime Agencyja posredstvom koje već godinama organizira klupska događanja. Otkako su događanja stala, Štefan se preusmjerio na društveno odgovoran rad i to kroz ekološke akcije sa svojim volonterskim kolektivom Čisteći medvjedići koji putuje Hrvatskom i čisti zelene površine.

Istovremeno s klupskom kućicom, korisnici su počeli stizati i u gastro oazu gdje je spremno čekao vlasnik Market bistro&bara, Fran Ćurković. Najveći interes među gledateljima pobudila je njegova adventska gastro inovacija – ulična sarma. Tako je otkrio i koji je uspješan recept za sarmu onima koji će se prvi put okušati u motanju ovog tradicionalnog zimskog jela.

“Moram priznati da nisam očekivao baš toliko zabavno druženje! Nadam se da sam uspio zainteresirati nekoga iz publike da postane novi Marketov posjetitelj i toplo se preporučujem za novo gostovanje na online Adventu”, kazao je Ćurković jutro poslije.

Nakon što su oba panela završila, u 21 sat otvorile su se nove dvije kućice – u stand up kućici pojavila se Marina Orsag s dvoje britkih komičara iz regije, Igorom Drljom (BiH) i Martinom Ipšom (Slo).

“Popio sam nekoliko vina, pričao šale i smijao se s ljudima. Grijalice su bile upaljene pa sam mogao biti u kratkim rukavima…. baš mi je bilo ugodno na Adventu u mom stanu”, iskren je Drljo.

Njihovi su nastupi bili humanitarnog karaktera pa su posjetitelji umjesto njima, donacije mogli uplatiti dubrovačkom azilu Žarkovica za napuštene životinje. Za predah od šala i pošalica, posjetitelji su s lakoćom prelazili u susjednu kućicu imena Čaga gdje je sat i pol neumorno svirao i pjevao glazbeni duo Cura i dečko, inače specijaliziran za electro ritam u kombinaciji sa sevdahom.

“Bilo je ovo pravo osvježenje! Idući vikend spremamo nove fore, a nadam se da će ovaj projekt i ovakav koncept uživanja u Adventu zaživjeti na duge staze”, rekla je Orsag.

Nakon uspješnog premijernog online Adventa, iduća runda je na rasporedu u subotu 26. prosinca od 20 sati. Čekaju vas ponovno četiri kućice i to sa sljedećim gostima: Klupska (Adnan Mehmedović, RNB Confusion/Fresh Island Festival/Food Truck Festival), Gastro (Domagoj Jakopović Ribafish), Stand up (Marina Orsag i dvoje komičara iznenađenja) i Čaga (Glazbeni duo La Papa koji čine Stanislav Kovačić i Nikola Dabac).

Ova osvježavajuća adventska avantura počinje na www.divan.hr gdje možete pronaći i više informacija o ovom događanju.

bkk

Foto: divan.hr