/Kršćanski bloger poručio očevima: Trebate biti umorni, pravi posao počinje dolaskom kući!

Kršćanski bloger poručio očevima: Trebate biti umorni, pravi posao počinje dolaskom kući!

Muškarčev posao ne završava dolaskom kući nakon napornog radnog dana. Dapače, pravi posao tek tada počinje. Tako tvrdi Jerrad Lopes, kršćanski pastor i osnivač bloga Dad Tired (umorni tata). Lopes tvrdi da je tijekom godina shvatio da se “stvarne i ozbiljne stvari događaju” kod kuće.

U razgovoru za Faithwire povodom izdavanja svoje nove knjige “Dad Tired and Loving It”, Lopes je istaknuo kako kršćanski otac treba biti umoran.

“Ako činiš ono na što te Bog pozvao, bit ćeš iscrpljen”, izjavio je, dodajući: “Vaš posao je jedna stvar – privređivanje novca je jedna stvar – ali kako bi bilo da zapravo položiš svoj život za ženu i djecu?”

Lopes je blog pokrenuo prije nekoliko godina kada je sa suprugom prolazio kroz posebno teško razdoblje njihove veze. Tada je objavio veliki post na Facebooku u kojem je priznao da nije bio muž i otac kakav bi htio biti te kako se želi promijeniti.

Njegova otvorenost dotakla je brojne muškarce, a sam je Lopes ubrzo pokrenuo blog primijetivši kako postoji “iznimno malo izvora za mlade muževe i tate” koji se ne svode samo na “budi muško” i “shvati sam”.

“Čini mi se da je moja generacija nekako nadišla taj jezik i pristup te da on nije od pomoći.”

Istaknuo je i kako prikaz muža koji se s posla vraća kući gdje ga potom dvori žena, promašuje istinsku ulogu koju muškarac može ispuniti u obitelji.

Lopes tvrdi da je tijekom godina shvatio kako je nakon završetka radnog vremena dio muškarčeva posla kao oca i supruga gotov, ali da se “stvarne i ozbiljne stvari događaju” kod kuće gdje on mora biti emocionalno i fizički dostupan svojoj ženi i djeci, prenosi Bitno.net.

mšm/bitno.net

Foto: Pixabay, ilustracija