/‘KRSTARENJE DŽUNGLOM’ Pustolovni film čija neustrašiva protagonistica kreće u opasnu avanturu

‘KRSTARENJE DŽUNGLOM’ Pustolovni film čija neustrašiva protagonistica kreće u opasnu avanturu

Film “Krstarenje džunglom” govori o neustrašivoj i upornoj ženi koja je unatoč svim problemima i nedaćama uspjela postati cijenjena u znanstvenim krugovima 19. stoljeća, kada je to bilo isključivo moguće samo za muškarce.

Naime, ona kreće u opasnu avanturu kako bi pronašla tajanstveno drvo čiji cvjetovi imaju moć liječenja. To njezino putovanje obiluje raznim nepredvidivim situacijama, natprirodnim silama, a i neočekivanom ljubavi. Film ima odlične efekte koji su fantastično dočarali taj mistični dio, te opasnosti s kojima su se susretali. Također obiluje humorom i zasigurno će zabaviti cijelu obitelj. Film se prikazuje u 2D-u, REAL 3D-u i EXTREME 3D-u, te nije preveden na hrvatski jezik.

Film je namijenjen djecu 11+, a obiluje gegovima i doskočicama koji će i roditeljima biti zabavni.

Nasilje je najaviše izraženo u scenama kada ukleti pomorci napadaju glavne likove. Ima i scena gdje je nasilje prikazano kao simpatično (glavna junakinja i njezin brat zabunom udare šakom u lice kapetana broda). Ukleti pomorci bi manjoj djeci mogli biti zastrašujući.

Rječnik je primjeren za djecu, ali ima dosta uvreda, dok seksualnih prizora nema. Tempo je za djecu školske dobi.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska uz medijsku potporu portala Generacija.hr pruža preporuke za “Kids friendly filmove”.

Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska