/‘KUĆA ZA DIJANINU DICU’ Otac Mateo i osmero djece konačno imaju dom: Jako lijepa božićna priča, sve nam odgovara!

‘KUĆA ZA DIJANINU DICU’ Otac Mateo i osmero djece konačno imaju dom: Jako lijepa božićna priča, sve nam odgovara!

U humanitarnoj akciji skupilo se 2,4 milijuna kuna za obitelj koja je izgubila majku prije dva mjeseca.

Dva mjeseca nakon početka humanitarne akcije “Kuća za Dijaninu dicu”, osmero djece obitelji Torić i njihov otac su pronašli kuću dovoljno veliku za sve njihove potrebe.

“Jedna lijepa božićna priča s nama. Kako je to počelo 1. studenog, na Svisvete, a gotovo završilo na Badnjak, na Božić”, rekao je Mateo Torić iz Zadra za RTL.

Kuća od 350 kvadrata nalazi se u kvartu u kojemu i sada stanuju. “Ona ima pet soba, ali može se napraviti još koja. Sve nam odgovara, sve je super, osobito to što smo na Bokanjcu blizu mojih, tako da nam moji mogu pomagat”, kaže Mateo.  

Debora (10), Ana (9), Judita (8), Šimun (7), Klara (6), Estera (5), Ivan (3) i jednogodišnja Karmela u manjem dvosobnom stanu žive samo s tatom Mateom jer su u srpnju ostali bez majke koja je umrla od zloćudnog melanoma.

Ana kaže: “Meni se sviđa cijela kuća, taman je za sve nas, možemo stati u nju”, Judita todaje: “Meni se ovdje najviše sviđa dvorište. Ima puno prostora za igrati se.” 

U dva je mjeseca prikupljeno 2,4 milijuna kuna, nova kuća stoji 200-ak tisuća više. Mateo kaže: “Da sam iznenađen, jesam, jesam. Ali, u narod nisam sumnjao.” Vlasnik kuće išao je ispod cijene, koju je ranije tražio, i tako se i sam uključio u humanitarnu akciju. 

mšm/rtl

Foto: Screenshot