/Lijepe vijesti; Adventa će ipak biti, ali ne na način na koji smo navikli

Lijepe vijesti; Adventa će ipak biti, ali ne na način na koji smo navikli

Bliži nam se najčarobnije doba godine pa se ovih dana naveliko priča o Adventu, božićnim sajmovima i kako će sve to ove godine izgledati s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju. Hoće li se održati i kako će izgledati Advent u Zagrebu, pitanje je na koje bi mnogi voljeli znati odgovor pa su mnoge rastužili napisi u medijima da je ove godine otkazan. No, to se pokazalo kao dezinformacija. Naime, Advent u Zagrebu će se održati, ali ne na način na koji smo dosad navikli, piše journal.hr.

Prije nekoliko dana gradonačelnik Milan Bandić je izjavio da još uvijek razmišljaju o tome kako ove godine organizirati Advent u Zagrebu i prilagoditi ga aktualnoj situaciji. I na službenoj stranici manifestacije stoji obavijest o tome da će više informacija biti poznato uskoro.

Ono što se zasad zna jest da kućica po centru grada neće biti u onolikom broju kao dosad jer se ide prema tome da se centar što više rastereti. Umjesto toga postoji ideja da se Advent proširi po ostalim zagrebačkim kvartovima. Lokacije u centru na kojima ćemo sigurno i ove godine uživati u božićnoj čaroliji su Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac, dok kućica na okolnim ulicama gdje su terase ugostitelja neće biti.

Detalje ćemo, nadajmo se, saznati uskoro.

bkk

Foto: Unsplash

TAGS: