/Ljetni kamp za djecu u Arheološkom muzeju

Ljetni kamp za djecu u Arheološkom muzeju

Kada završi školska godina i započne ljeto velikom broju djece nedostaje kvalitetnog sadržaja. Umjesto da vrijeme provode kod kuće na raspolaganju su im razne radionice i kampovi, a jedan takav nudi i Arheološki muzej u Zagrebu.

U sklopu Branimirove godine Arheološki muzej priprema Ljetni kamp namijenjen djeci od navršenih 8 do 12 godina. Ljetni kamp će se održati u tri termina: 16. – 20. srpnja – Srednjovjekovni zanati; 23. – 27. srpnja – Upoznaj Arheološki muzej u Zagrebu i 20. – 24. kolovoza – Srednjovjekovni zanati.

Tijekom ljetnih kampova “Srednjovjekovni zanati” na radionicama djeca će se upoznati s raznovrsnim materijalima poput keramike, metala, drva, kamena i tekstila, kako su se obrađivali i koristili u izradi raznovrsnih predmeta i imat će priliku i sama stvarati svoja maštovita djela. Radionice vodi Ana Horvat.

Na ljetnom kampu “Upoznaj Arheološki muzej u Zagrebu” djeca će saznati što sve čuva Arheološki muzej u Zagrebu u svom postavu i kako mogu svaki dan otputovati nakratko u vrijeme pretpovijesti, starog Egipta, Grčke i Rima i srednjeg vijeka. Posljednjeg dana djeca će upoznati Zagreb iz vremena dok ga još nije bilo.

Naravno, tijekom ljetnih kampova rekreacije nikad dosta, pa to očekuje djecu pomalo svaki dan, a zabava je zagarantirana!

Opis programa možete pogledati na poveznici: Program radionica Ljetnog kampa

 

mšm/amz.hr