/LJUBAV OCA – Nakon tragičnog gubitka kćeri pokrenuo projekt s ciljem zaustavljanja nasilja nad ženama

LJUBAV OCA – Nakon tragičnog gubitka kćeri pokrenuo projekt s ciljem zaustavljanja nasilja nad ženama

Nakon što je izgubio 19-godišnju kćer Jessie koja je bila silovana i ubijena, Buck Blodgett iz Wisconsina borio se s teškim pitanjima. Kako bi očuvao sjećanje na kćer i pretvorio mržnju i zlo u nešto lijepo, osnovao je projekt Love>Hate koji postaje sve popularniji u Americi.

Ovakve priče su u SAD-u sve češća pojava i ukazuju na veliki problem nasilja nad ženama. Stoga je Blodgett želio ispričati priču svoje kćeri kroz nadu i pozitivnu promjenu, prenosi Super1.

Ovaj pokret za cilj ima obustaviti nasilje nad ženama i poticati sve da biraju ljubav prije mržnje. Imao je potrebu govoriti u njeno ime i dati poseban smisao njenom životu te tragediju pretvoriti u nešto dobro.

Za Scary Mommy ispričao je kako je nakon napada na svoju kćer shvatio koliko je život kratak i lomljiv. “Imao sam slomljene kosti, razorene veze, uništene snove, slomljeno srce, kao svi mi. Ali ova bol je bila stotine puta jača od svih ostalih.”

Projekt Love>Hate aktivan je na Instagramu na kojem se objavama prepričava Jessiena priča, ali i potiče ostale da podijele svoje priče. Osim toga želi pripremiti zajednicu da zajedno rade na tome da se obustavi nasilje nad ženama te pomaže ožalošćenim roditeljima u teškim trenucima.

mšm/Super1

Foto: Instagram (@lovegreattherthenhateproject)