/Lutkarske predstave na Štrossu za djecu i roditelje!

Lutkarske predstave na Štrossu za djecu i roditelje!

U sklopu popularnog Ljeta na Strossu, kod zagrebačke uspinjače, na pozornici na Strossu, tijekom ljeta svakog se dana u 19.30 sati održavaju lutkarske predstave za mališane predškolske dobi u kojima uz djecu mogu uživati i njihovi roditelji.

Lutkama je dušu udahnuo Matija Major, lutkar iz malog kazališta ‘Let’ koje u Zagrebu već 20 godina uveseljava djecu i njihove roditelje.

Na pozornici na Štrossu  mogu se pogledati najljepše bajke domaćih i svjetskih bajkopisaca u izvedbi Ive Tadej i Matije Majora. Tako su djeca dosad imala priliku vidjeti Ježevu kućicu, Crvenkapicu, Ivicu i Maricu, Plesnu haljinu žutog maslačka, Neposlušno maće, Lava i miša te brojne druge poznate i manje poznate dječje predstave.

Ljeto na Strossu ili „Strossmartre“ donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina.

To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti našeg grada. Ove će godine Stross radosno živjeti kao Strossmartre gotovo 102 dana od 25. svibnja do 2. rujna, a građani su pozvani da uživaju u ponuđenom sadržaju, povedu svoju djecu na predstavu ili se s prijateljima podruže uz dobru glazbu!

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom koja će svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor. Bit će tu svega od odličnog jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih ,80-ih godina , bit će latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne.

mšm/ljetonastrosu.com