/Majka napadnutog dječaka (12) organizirala prosvjed

Majka napadnutog dječaka (12) organizirala prosvjed

Nakon teškog napada vršnjaka na 12-godišnjeg dječaka, učenika OŠ Pučišća na Braču, njegova je majka organizirala prosvjed protiv nasilja u školi. U ponedjeljak ujutro na prosvjedu se okupilo 15-ak ljudi te roditelji nesretnog dječaka kojeg su pretprošlog petka napali vršnjaci te je pretrpio ozljede od kojih se oporavljao u KBC-u Split.

Majka dječaka prozvala je ravnatelja OŠ Pučišća da nije poduzeo potrebne radnje za sprečavanje budućeg nasilja u školi te je u vezi s time organizirala prosvjed, prenosi Dnevnik.hr.

Ravnatelj pak tvrdi da je učinio sve prema proceduri i istaknuo je da ne podupire ideju o prosvjedu.

“Bilo to izvan škole, no unatoč tome kontaktirali smo službe, poslali dopise Centru za socijalnu skrb, policiji i Pravobraniteljici za djecu i prema tome se ponijeli kao da se dogodilo u školi. Istog dana zvali smo roditelje obojice dječaka. Bio je jedan napadač, to odgovorno tvrdim. Bila je to impulzivna svađa dječaka, a kakve su ozljede, to znaju liječnici”, rekao je ravnatelj Siniša Lučić Lavčević za taj portal.

Podsjetimo, nakon napada dječak je od udaraca pao na tlo te se počeo tresti i na usta mu je izlazila pjena. Njegova majka je rekla kako je medicinska sestra koja se našla u blizini posumnjala na epileptični napad. Pozvana je Hitna pomoć, a dijete je istog dana završilo u bolnici, gdje je provelo i 12. rođendan.

Policija istražuje obračun vršnjaka, koji je u medijima izazvao popriličnu pozornost i potaknuo na raspravu o međuvršnjačkom nasilju u osnovnim školama.

mšm/dnevnik.hr

Foto: Pixabay, ilustracija