/Majke sa svojim mališanima na modnoj pisti; projekt podrške dojenju

Majke sa svojim mališanima na modnoj pisti; projekt podrške dojenju

Nakon Bjelovara, Daruvara i Osijeka, modna revija “Ljepota majčinstva” je ove godine po prvi puta održana i u Zagrebu, i to u sklopu projekta “Ljepota obitelji” koji su podržali Središnji državni ured za demografiju i mlade te Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Inicijatorica “Ljepote majčinstva” je pedijatrica Marija Čatipović, predsjednica Udruge “Za zdravo i sretno djetinjstvo”, uz koju je glavni organizator manifestacije Alfa radio.

“Osim same ljepote žene i majke, ‘Ljepota majčinstva’ podrazumijeva i majčinu ljubav, brigu i pažnju, sve neprospavane noći, sve ono što majka daje svom djetetu. A daje, zapravo, cijelu sebe pa i više od toga jer žena tek kad postane majka iz sebe izvlači snagu za koju nije ni znala da je posjeduje”, kazala je Čatipović.

Glavni cilj projekta je promocija dojenja i majčinstva pa na revijama sudjeluju majke koje su isključivo dojile svoje mališane prvih šest mjeseci, u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije, a upravo im njihova djeca i čine društvo na ovoj jedinstvenoj modnoj pisti.

“Uloga majke zasjenila je sve drugo u mojem životu, poput zanimanja, posla i sličnog. Majčinstvo mi je iz korijena promijenilo poglede na život. Ja sam majka koja je doslovno sve podredila svom djetetu, a na kraju krajeva, ništa me nije tako ispunilo kao biti majka i zato sam toliko tome posvećena”, rekla je Nada Parmać, koja je sudjelovala u snimanju projekta.

Unatoč izvanrednim okolnostima koje je uzrokovala epidemija korona virusa, organizatori ističu da su ipak uspjeli organizirati ovu jedinstvenu modnu reviju.

“Sretni smo što ni ove izvanredne epidemiološke prilike nisu zaustavile projekt koji već petu godinu provodimo u više hrvatskih gradova, ove godine po prvi puta i u Zagrebu. Iako je organizacija bila izazovna, uspjeli smo realizirati planirano. Snimanje i postavljanje revije online zapravo ima jednu prednost u odnosu na ranija izdanja, koja smo provodili uživo, a to je da će ‘Ljepota majčinstva’ sada biti dostupna još širem krugu ljudi putem društvenih mreža”, rekla je Danijela Vusić, direktorica Alfa Radija.

Na snimanju zagrebačkog izdanja ove manifestacije u Muzeju suvremene umjetnosti nastupilo je 20 majki s mališanima, a cjelokupni event može se pogledati na Međunarodni dan dječjih prava, 20. studenoga, od 18 sati, na YouTube kanalu Alfa radija.

U sklopu projekta u prosincu će biti tiskana i publikacija “Ljepota majčinstva”, najavljuju organizatori, a u kojoj će biti objavljene fotografije svih majki i mališana koji su sudjelovali u ovom projektu.

bkk

Foto: Alfa d.o.o.