/Mama Glorija s djecom radi čuda od brašna i rola papira!

Mama Glorija s djecom radi čuda od brašna i rola papira!

Vjenčići, snjegovići, borići, kuglice i sobovi – sve su to ukrasi kojima se vesele i veliki i mali, posebice ako je riječ o vlastitim kreacijama. Izrada adventskih i božićnih ukrasa odlična je priprema za nadolazeće blagdane, a u izradu možete uključiti i djecu. Hobi je to koji opušta, veseli i ispunjava, a najbolje to zna Glorija Pavelić (40) iz Zagreba. Ova majka dvoje djece –  Magdalene (10) i Mateja (5) radi kao koordinatorica produkcije na jednoj televiziji, a slobodno vrijeme koristi za izradu ukrasa koji ne vesele samo nju, već i njezinu obitelj i prijatelje. Glorija nam je otkrila nekoliko jednostavnih ideja za izradu ukrasa, ali i to pomažu li joj djeca, što za nju znači ovaj hobi i gdje pronalazi inspiraciju za svoje uratke.

“Ukrase sam počela izrađivati sasvim slučajno kada sam u zadnji tren trebala napraviti adventski vijenac od onoga što imam kod kuće. Jedne godine sam od blazinica za čišćenje lica napravila snjegoviće i od tada sam nekako krenula u izrađivanje ukrasa koje bi poklanjala djeci od prijatelja”, ispričala nam je Glorija i dodala da obično počinje već krajem listopada, no ove godine malo kasni pa je počela sredinom studenog.

Ozbiljnije se počela baviti izradom ukrasa kada joj je kćerkica krenula u prvi razred.

“Tada sam napravila ukrase za božićni sajam u Magdaleninoj školi. Djeca mi pomažu u izradi, iako bih ponekad bila najsretnija da ne pomažu (smijeh). Izrađuju sve što i ja radim. Jedino im ne dajem da koriste pištolj s vrućim ljepilom”, rekla je Glorija.

Otkrila nam je i nekoliko jednostavnih ideja koje možemo isprobati kod kuće.

“Najjednostavniji su ukrasi od brašna i soli. S modulicama za kolače se oblikuju, a po želji bojaju. Tu dječja kreativnost dolazi do izražaja. Također, svašta se može s kuglicama od stiropora. Meni osobno su najdraži sobići i snjegovići s poklopcima od teglica ili oni s blazinicama za čišćenje lica. Od rola papira za ruke mogu se napraviti lijepi borići. Uglavnom, jednom kad se krene ideje same dolaze”, rekla nam je Glorija.

  

A inspiracije joj nikada ne nedostaje.

“Razmišljam o tome tijekom cijele godine. Malo googlam, gledam ideje od drugih pa nešto složim. Imam nekoliko kreativnih prijateljica pa malo ‘škicnem’ i njihove ideje.”

Njezinoj su djeci posebno zanimljivi snjegovići napravljeni od kuglica stiropora, ali i sladoledi.

“Šeširi su napravljeni od kartona, dugmići su pribadače, neki imaju svilene trake za šal, a osmijeh je nacrtan s crnim flomasterom. Ovog malog snješka s crvenim šalom je napravio moj Matej, a ja sam mu pomogla samo sa šeširom”, ponosno je istaknula ova majka i dodala kako je kornete bojala sa sprejom, a koristila je kuglice iz dućana koje je lijepila s vrućim ljepilom.

 

Ukrase zasad isključivo izrađuje za obitelj i prijatelje. Jedino se prodaju oni koje izrađuje za kćerin razred na božićnom sajmu u školi.

“Novčići od prodaje, naravno, idu njima. Sve svoje uratke objavljujem na svom Facebooku pa za njih znaju moji prijatelji. Tko zna, da ih javno objavim možda bi i bilo prodaje (smijeh).”

Na upit koliko joj znači ovaj hobi, Glorija odgovara:

“Mene ovaj hobi toliko opušta, ispunjava i čini sretnom da svaki slobodni trenutak iskoristim za izradu. I moja obitelji je sretna jer sam i ja sretna. Djeca uživaju u izradi i ponosni su na svoje uratke.”

    

Maja Šubarić Mahmuljin