/Marin Čilić o vjeri, teškim trenucima i godišnjici braka s Kristinom

Marin Čilić o vjeri, teškim trenucima i godišnjici braka s Kristinom

Zaklada Marina Čilića, jednog od najboljih tenisača na svijetu  organizira humanitarnu akciju Gem Set Hrvatska na zagrebačkoj Šalati. Riječ je o humanitarnom turniru na kojem će najveće sportske zvijezde u srijedu zaigrati tenis u paru s najboljim hrvatskim tenisačima, a prikupljni novac bit ć doniran – kako bi djeca iz Tordinaca dobila multifunkcionalno igralište.

Tim povodom Čilić je u intervjuu za Tportal progovorio je o vjeri i obiteljskom životu.

“Dolazim iz Međugorja, tako da je jasno da me vjera prati od malih nogu i rekao bih da vjeru nisam nikada koristio kao utjehu kad stvari ne idu dobro, nego me odgojila tako da vjerujem u sebe, radim na sebi i ne odustajem. Naravno da je bilo teških dana, trenutaka kada sam se pitao ima li sve smisla, trenutaka kada sam puno radio i ulagao u svoj teniski razvoj, a rezultati su izostajali. Kada rano uđete u vrhunski sport, kao što sam ja ušao, naučite da su i porazi sastavni dio igre i samo ako izgubimo ili pogriješimo – možemo naučiti. Poraze sam uvijek doživljavao kao prilike da sjednem i razmislim o onome što ne valja i što mogu bolje. Ponekad ta poboljšanja dođu prije, nekad kasnije, ali ako radite i trudite se – ona svakako dođu”, rekao je hrvatski tenisač koji je često razdvojen od supruge.

Kako podnosi razdvojenost?

“Sigurno da nije lako, ali otkad smo se vjenčali, otkako se Kike preselila sa mnom u Monako, otvorila firmu i za većinu klijenata radi na daljinu, puno više vremena smo zajedno, što mi, naravno, jako odgovara”, odgovorio je Čilić.

O  životu u braku u odnosu na život prije braka

“Ne mogu reći da su razlike velike i drastične, ali nam je lijepo biti u braku i prvu godinu zaista smo uživali. Kako je Kristina prije zbog obveza puno manje putovala, ove godine išli smo zajedno na sva udaljenija mjesta – Australiju, Japan, Kinu, Kaliforniju i slično. Osim što nije noćima spavala i bila je u šoku pitajući se kako se ja tako brzo naviknem na vremenske razlike, bilo nam je zaista predivno”, rekao je tenisač koji je sa suprugom nedavno proslavio godišnjicu ulaska u ‘bračnu luku’.

Supruga Kristina je psihologinja – pomaže li mu savjetima?

“Ovo je pitanje koje mi ljudi često postavljaju. Ona je psihologinja po struci, ali meni je prvenstveno supruga i najbolja prijateljica. Naravno da njezino kritičko razmišljanje, inteligencija i iskustvo koje ima u radu s ljudima pomažu kada imam neki problem i trebam njezin savjet, ali kako to psiholozi kažu – najbolja odluka je ona koju sami donesemo, tako da tako često i bude”, odgovorio je Čilić koji je suprugu upoznao 2008. u Dubrovniku, tijekom Davis Cupa.

mšm/tportal

Foto: marincilic.com