/Marin Rončević: Mila raste kao gljiva, želim izraziti divljenje volonterima, no javljam se zbog nečeg drugog…

Marin Rončević: Mila raste kao gljiva, želim izraziti divljenje volonterima, no javljam se zbog nečeg drugog…

Na društvenim mrežama javio se Marin Rončević, otac malene Mile, čija je borba za liječenjem u SAD-u ujedinila Hrvatsku, piše direktno.hr

“Dugo se nisam javljao jer smatram da je nepotrebno i jer ne želimo medijsku pojavnost. Bogu i dobrim ljudima hvala, Mila je i dalje dobro što je za nas osobno najbitnije. Raste kao gljiva i brblja kao tata. Samo bolje priča engleski. Dok još netko čita, htio bih izraziti podršku ljudima s Banije i divljenje svim volonterima na područjima stradalim od potresa. Svaka čast, to je to srce i zajedništvo koji se vide uvijek kad je najteže. Postat će to rutina jednoga dana, treba vjerovati”, počeo je.

Nakon toga otkrio je pravi razlog objave. 

“Javljam se zbog nečeg drugog, radi se o nečem bitnom, radi se o tome da je OPET izigrano povjerenje dobrih ljudi koji su spremni odreći se zadnjih par kuna da bi pomogli drugima. Stvarno mi je žao zbog toga, ali toga će uvijek biti. Nije to samo u Hrvatskoj tako, toga ima svugdje. Mene to sigurno neće obeshrabriti i zaustaviti, a vjerujem da neće ni većinu drugih ljudi, jer odabiremo vjerovati u dobro”, napisao je Marin i dodao:

“Uopće ne znam od kud da krenem i što da kažem po tom pitanju, jer bih htio reći stvarno puno toga, ali bojim se da će ionako ovo biti najduži post ikad. Novine su pune Dina, čovjeka koji je molio pomoć za svoju obitelj, dvoje djece i ženu teško bolesnu od raka da bi (navodno) do lipnja ove godine na kocku spalio preko tri milijuna kuna. Iskreno se nadam da je bar dio love došao do obitelji. Ponavljam, ako je istina, on je u tom slučaju teško bolestan čovjek i napravio je svima ogromnu štetu – prvenstveno svojoj obitelji, ali u budućnosti i svim onim obiteljima koje budu tražile pomoć. Više su puta zakazivali i sustav i pojedinci i ‘humanitarne’ organizacije. Žalosno, ali tako je”.

Drugi dio objave je o Zakladi Mila za sve i implikacijama koje su nastale zbog ovog slučaja, nastavio je. 

“Kako sam pratio komentare po društvenim mrežama, nije mi mogla izbjeći činjenica da pojedinci spominju našu Zakladu, neko naše ‘nestajanje’, fiktivnost djelovanja, da si postavljaju upitnike gdje živimo, što radimo i što nam je bilo s kućom. Prvo, veliki pozdrav svima. Mail mi je roncevic.marin@gmail.com, slobodno se javite ako vam je nešto potrebno. Sve VIDLJIVE zahtjeve koje dobijem na Face i apsolutno sve koje dobijem na mail obrađujem. Sigurno ne vidim svaku poruku jer ih je jako puno, ali mail mi dosad, uvjeren sam, nije promakao niti jedan. Vama koji ‘brinete’ za našu čast, ‘nestajanje’, (bivšu) kuću, lovu koju (ni)ste uplatili i koji nemate nikakve zahtjeve – svejedno želim da dobijete odgovore na sva pitanja koja vas muče”, napisao je Marin i objavio popis izdataka Zaklade.

bkk

Foto: Facebook