/Medicinskim sestrama koje brinu o ‘palčićima’ nije lako: Nije za one slabog srca!

Medicinskim sestrama koje brinu o ‘palčićima’ nije lako: Nije za one slabog srca!

Za roditelje čije su bebe na intenzivnoj njezi, medicinske sestre koje brinu o njima su poput anđela čuvara. Neke od njih podijelile su svoja iskustva, poručivši u prekrasnim porukama kako se često povežu s mališanima o kojima brinu.

Usred neprospavanih noći, držanja bebe u naručju po prvi put i ponekad riskantnih medicinskih procedura – medicinske sestre s neonatologije često su poput zrake sunca tijekom crnih i stresnih trenutaka. 

Iako ove žene obično moraju podjednako zadovoljiti potrebe i beba i roditelja – većina medicinskih sestara slaže se kako je njihov posao definicija nagrade, unatoč dugim i često teškim smjenama i bezbroj emocija koje idu zajedno s njihovim poslom, prenosi Miss7mama.

Portal Popsugar izdvojio je nekoliko iskustava medicinskih sestara s neonatologije – od toga kroz što sve prolaze svakodnevno do zahtjevnih situacija s kojima su se suočile dok su brinule o bebama kojima su bile najpotrebnije. 

Baš poput obitelji

“Neće uvijek biti jednostavnih dana za sestru, kao ni za pacijenta ili obitelj – ali samim time što pružaš podršku i brigu pomaže svima da nastave dalje. I prije nego li trepneš, malena 26 tjedana stara beba za koju si brinula tjednima moći će ići doma. Kroz to vrijeme toliko si se zbližila s pacijentom i obitelji da su ti postali poput obitelji. To je jedan od najponosnijih trenutaka svake sestre”, rekla je Brittany Bennett.

Nije za one slabog srca

“Mnogi ljudi misle da se samo igramo s bebama većinu dana, ali u stvarnosti moramo vaditi krv našim malim pacijentima, stavljati im infuziju i cjevčice za hranjenje pa i cjevčice koje idu u pluća. U svakom slučaju – nije za one slabog srca!”, ispričala je Melanie Feretich.

Posao često nosimo doma

“Iskreno i u potpunosti brinemo za vaše bebe i želimo najbolje za njih. Toliko jako da često ‘posao’ nosimo kući. Sasvim je uobičajeno da brinemo o našim pacijentima i kada smo kod kuće. Ponekad zovemo bolnicu kako bismo provjerile jesu li dobro. Znam da se možda čini kao da je to samo naš posao, ali nama je puno više od toga”, istaknula je Emily Forbes.

Volimo olakšati život roditeljima

“Najveća motivacija mi je zadovoljstvo koje dobijem kada pomažem uplašenim mamama i tatama. Nitko nikad ne razmišlja o tome da mu beba može završiti na odjelu intenzivne njege. Ali kada vidiš mamu koja je očito opuštena i smirena kada uđeš u sobu – onda znaš da dobro radiš svoj posao”, poručila je Terri Morrison.

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay